Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 11-12.11.2013

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΑΡΧΙΚΑ ΕΝΩ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΣΑΦΩΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΗΠΙΟΣ. ΟΜΙΧΛΕΣ ΤΟΠΙΚΑ ΠΥΚΝΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΝΤΟΝΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΩΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΕΔΙΑΔΕΣ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΡΧΙΚΑ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ 6 ΜΕ 7 ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ 9 ΕΩΣ 23 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 21 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΑΘΗΝΑ 15 ΕΩΣ 21, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 13 ΕΩΣ 18 , ΠΑΤΡΑ 14 ΕΩΣ 19, ΚΟΖΑΝΗ 9 ΕΩΣ 15 , ΛΕΜΕΣΟΣ 9 ΕΩΣ 23 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΜΙΧΛΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 21 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 14 ΕΩΣ 21 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΩΡΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΕ ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΠΟ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ 6 ΜΕ 7 ΜΠΟΦΟΡ ΕΝΩ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΣΤΑ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 22 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ 16 ΕΩΣ 22 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΑΘΗΝΑ 15 ΕΩΣ 21 , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 14 ΕΩΣ 19 , ΠΑΤΡΑ 15 ΕΩΣ 19 , ΚΟΖΑΝΗ 9 ΕΩΣ 14 , ΛΕΜΕΣΟΣ 8 ΕΩΣ 22  ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ. ΜΙΚΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΠΟ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4ΜΠΟΦΟΡ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ 5  ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 14 ΕΩΣ 21 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

Σχόλια