Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 24-25-26.1.2014

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΣΥΝΝΕΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ. ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ(ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑ) ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ 1200μ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1500μ. ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 6 ΜΕ 7 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ 3 ΕΩΣ12 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 17 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 17 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 20 Β.Κ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΑΠΟΥ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ. ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΕΝΩ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΤΕΒΛΗΤΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 12 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 13 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΝΕΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 900μ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΕΝΩ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΥΨΟΜΕΤΡΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ6 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 12 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ 13 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΛΙΓΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1500μ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 2 ΜΕ 3 ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 11 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 13 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΝΟΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ(800μ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ(500μ). ΣΤΗΝ ΠΕΔΙΑΔΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΑΓΩΜΕΝΟΥ ΒΟΡΙΑ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΗΜΙΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΑ 200-300μ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥ.ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΧΙΟΝΙΑ ΑΣΘΕΝΗ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1000μ ΕΝΩ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΑΠΟ ΤΑ 1100μ ΜΕ 1500μ ΠΕΡΙΠΟΥ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΠΕΛΑΓΗ ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 5ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 6 ΜΕ 7 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΒΟΡΙΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ -2 ΕΩΣ 8 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΑΠΟ 0 ΕΩΣ 13 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 800μ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 700μ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΕΝΩ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΘΕΝΗ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΥΣ 3 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ 6 ΜΕ 7 ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ 4 ΕΩΣ 9 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ 3 ΕΩΣ 8 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 8 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

Σχόλια