Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 27-28.1.2014

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ,ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 150μ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ , ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 600μ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1000μ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΘΑ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 100-200μ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΟΤΙΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 7 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΑΛΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΕ ΝΟΤΙΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΧΑΜΗΛΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΑΠΟ -5 ΕΩΣ 8 ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΑΠΟ 0 ΕΩΣ 13 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ 9 ΕΩΣ 14 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ,ΤΑ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ(400μ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΗΜΙΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150μ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΧΑΜΗΛΗ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ,ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 7 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 4 ΕΩΣ 8 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΠΟ 0 ΕΩΣ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΡΧΙΚΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΔΙΝΕΣ(100-300μ) ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΔΙΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 300 ΜΕ 500μ ΕΝΩ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 600-700μ ΠΕΡΙΠΟΥ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΡΧΚΑ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ  6 ΜΕ 7 ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΧΩΡΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ -6 ΕΩΣ 6 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΧΩΡΑ ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 14 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΚΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ(100-200μ ) ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 400μ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 700μ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 3 ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 6 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 7 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 8 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ 4 ΕΩΣ 9 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΠΟ 0 ΕΩΣ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ.

Σχόλια