ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 15-17/5/2020 Πολύ υψηλές θερμοκρασίες, αραιή συννεφιά(ΧΑΡΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020.
 Προβλέπεται σε όλη τη χώρα καλός καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα τις απογευματινές ώρες. Μεγάλη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης σε όλη τη χώρα. Πιθανές ομίχλες στα θαλάσσια τμήματα του Θερμαϊκού, του βορειοανατολικού Αιγαίου της πεδιάδας της Θεσσαλονίκης αλλά και τα ανατολικά τμήματα της Εύβοιας νωρίς το πρωί.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με ηλιοφάνεια αλλά και  αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.  Σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε όλη την περιφέρεια. Πιθανές ομίχλες το πρωί στα παράλια του νομού Λάρισας και Μαγνησίας.
 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα πεδινά τμήματα θα επικρατήσει ένας νοτιοδυτικός άνεμος έως 4 μποφόρ ενώ στα θαλάσσια τμήματα το απόγευμα θα πνέει μία αύρα από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα  θα κυμανθεί σε
Λάρισα 16/38-40°C
Τρίκαλα 17/37-38°C
Καρδίτσα 17/37-38°C
Βόλος 20/36°C
Καλαμπάκα 17/37°C
Ελασσόνα 15/36°C
Αγιά 16/35-36°C
Φάρσαλα 15/37°C
Σποράδες 18/30°C
-------------------------------------------------------------------------
Σάββατο 16 Μαΐου 2020.
Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και αραιές νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.  Μεγάλη  συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης από τη βόρεια Αφρική προς την περιοχή μας.
Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Μεγάλη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.
Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και αραιές νεφώσεις που θα αυξηθούν τις απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια τμήματα αλλά και τα πεδινά.
Η θερμοκρασία σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή  θα κυμανθεί σε
Λάρισα 19/38-40°C
Τρίκαλα 20/38-40°C
Καρδίτσα 19/38-40°C
Βόλος 18/36-37°C
Καλαμπάκα 19/38-39°C
Ελασσόνα 18/37-38°C
Αγιά 18/35-36°C
Φάρσαλα 18/39-40°C
Σποράδες 22/31°C
-----------------------------------------------------------
Κυριακή 17 Μαΐου 2020.
Προβλέπεται καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στα νότια τμήματα και τα νησιωτικά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν και αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Μεγάλη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.
Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές. Μεταφορά μέτριας έως μεγάλης συγκέντρωσης αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα.
Λάρισα: καλός καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Θα υπάρχουν και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στο εσωτερικό αλλά και στα θαλάσσια τμήματα θα πνέει μία αύρα από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ ενώ αντίθετα στις ορεινές περιοχές της Πίνδου ένας νοτιοδυτικός άνεμος 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 22/37-39°C
Τρίκαλα 22/37-38°C
Καρδίτσα 22/37-38°C
Βόλος 24/33-34°C
Καλαμπάκα 21/36-37°C

Ελασσόνα 20/36-37°C
Αγιά 21/34-35°C
Φάρσαλα 21/36-37°C
Σποράδες 23/29°C


Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Eννέα χώρες ξόδεψαν πέρσι 73 δισ. δολ. για πυρηνικά όπλα, κάτι που συνιστά αύξηση 10% μέσα σε έναν χρόνο, όπως μεταδίδει το Reuters. Ανάμεσά τους είναι και οι ΗΠΑ, που δαπάνησαν 35,4 δισ. δολ. δηλαδή, σχεδόν όσα οι υπόλοιπες οκτώ χώρες μαζί. "Είναι περισσότερο ξεκάθαρο από ποτέ ότι τα πυρηνικά όπλα δεν προσφέρουν καμία ασφάλεια στον πλανήτη, ειδικά εν μέσω μίας πανδημίας και όταν υπάρχει έλλειμμα ιατρικού εξοπλισμού και προσωπικού, το οποίο είναι και εξαντλημένο" επισήμανε η Alicia Sanders - Zakre, επικεφαλής της έρευνας που πραγματοποίησε η Διεθνής Καμπάνια για την Κατάργηση των Πυρηνικών Όπλων (Ican).

    H Ρωσία που ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έφτιαξε νέους διηπειρωτικούς πυραύλους και άλλους με πυρηνικές κεφαλές, αλλά και τορπίλες μεγάλου βεληνεκούς, ξόδεψε 8,5 δισ. δολ. για το πυρηνικό της οπλοστάσιο το 2019, ενώ η Κίνα 10,4 δισ. δολ. Οι δαπάνες τους, όμως, επισκιάζονται από αυτές των ΗΠΑ, που ανέπτυξαν ακόμα και υποβρύχιο που εκτοξεύει πυραύλους, ενώ το κόστος του προγράμματός τους θα ξεπεράσει τα 500 δισ. δολ. την προσεχή δεκαετία, αυξανόμενο κατά 100 δισ. δολ. (+23%) από το τέλος της διακυβέρνησης Obama. Oι Δημοκρατικοί απέτυχαν να περιορίσουν τις πυρηνικές φιλοδοξίες της αμερικάνικης κυβέρνησης, αλλά θεωρούν ότι αυτό θα το πετύχει η ανάγκη, λόγω των δαπανών για τον κορωνοϊό και της επικείμενης ύφεσης.

    Κρίμα που τα πυρηνικά δεν σκοτώνουν τον ιό. Τον εξουδετερώνει, όμως, η ζέστη και ο ήλιος έκαιγε και την Πέμπτη. Και στις δύο παραλίες στο Θυμάρι άρχισαν να βάζουν ομπρέλες, καθώς θα ανοίξουν οι καντίνες. Αλλά και στα ΚΑΠΕ στα Λεγραινά γινόταν χαμός, κι έτσι πήγαμε σε δύο ακτές πιο ερημικά. Αφού αυτό είναι το ωραίο με την ακροθαλασσιά. Στο απέραντο γαλάζιο μια γωνίτσα θα τη βρεις.
    https://www.theguardian.com/world/2020/may/13/nuclear-weapons-world-record-spending
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με λιγότερα από εφτά κρούσματα τη μέρα επί δύο εβδομάδες - και αναλογικά περισσότερα από όσα έχουμε στην Ελλάδα - η Σλοβενία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρώπης που ανακοίνωσε το τέλος της επιδημίας του κορωνοϊού, όπως μεταδίδει το Reuters. Πλέον όσοι εισέρχονται στη χώρα των 2 εκ. κατοίκων από την ΕΕ δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα για εφτά μέρες. Κι αυτό διότι "η Σλοβενία έχει την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα στην Ευρώπη" σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Janez Jansa. Το τέλος της επιδημίας σημαίνει και τον τερματισμό κάποιων μέτρων ανακούφισης στα τέλη Μάη, όπως η οικονομική βοήθεια προς πολίτες. Επίσης, ξένοι πολίτες που είναι άρρωστοι δεν θα επιτρέπεται να μπουν στη χώρα.

    Η καραντίνα των 14 ημερών θα εξακολουθεί να ισχύει για πολίτες εκτός της ΕΕ, με εξαίρεση διπλωμάτες και οδηγούς φορτηγών. Η μάσκα παραμένει επίσης απαραίτητο αξεσουάρ για εσωτερικούς δημόσιους χώρους, ενώ θα πρέπει να τηρούνται και η απόσταση του 1,5 μέτρου και η απολύμανση των χεριών, πριν την είσοδο σε καταστήματα και υπηρεσίες. Από τα τέλη Μάρτη η Σλοβενία έκλεισε όλα τα σχολεία, τα αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα, τα μπαρ, τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, τα μαγαζιά, πλην τροφίμων και φαρμάκων, ενώ σταμάτησαν και οι δημόσιες συγκοινωνίες. Η καραντίνα άρχισε να χαλαρώνει από τις 20 Απρίλη, ενώ αυτή την εβδομάδα άρχισαν και πάλι οι δημόσιες συγκοινωνίες και κάποια σχολεία να λειτουργούν. Εστιατόρια και μικρά ξενοδοχεία με μέχρι 30 δωμάτια θα ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα.
    https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-slovenia/slovenia-calls-an-end-to-its-coronavirus-epidemic-relaxes-some-border-controls-idUSKBN22R02B?il=0

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου