ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

30/4/2020 Εκτίμηση καιρού επομένων ημερών από τον ερασιτέχνη μετεωρολόγο Βασίλη Πανάκογλου.

Η εκπομπή ''ΟΡΘΑ ΚΟΦΤΑ΄΄ που την παρουσιάζει ο Στέφανος Μπαντόλας ξεκινά ξανα συνεργασία μαζι μου για αυτή τη σεζόν. Κάθε  ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 15:10 περίπου θα υπάρχει αναλυτική 

ζωντανή πρόγνωση του καιρού Θεσσαλίας άλλα και πολλά αλλά ενδιαφέροντα στατιστικά-κλιματικά στοιχεία για αγρότες , επαγγελματιες αλλά και απλούς πολίτες. Μέσα στην ευκολία της πρόχειρης και λανθασμένης πρόγνωσης υπάρχουν και λίγοι δημοσιογραφοι που ενδιαφερονται για το σωστό , το σοβαρό , το μετρημένο.


H σημερινή  ζωντανή μεσω SKYPE παρέμβαση στην εκπομπη


Σχόλια

  1. Tο σάιτ archipelago.gr του Θαλάσσιου Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος γράφει ότι τα τοξικά ιζήματα από βυθοκόρηση που γίνεται στο λιμάνι του Πειραιά απορρίπτονται σε θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού. Βυθοκόρηση είναι το σκάψιμο του πυθμένα για την επέκταση ενός λιμανιού, ενώ τα ιζήματα είναι η καρβουνόσκονη που υπάρχει κάτω από την άμμο του πυθμένα, αν τη σηκώσεις. Ιζήματα κατακάθονται σε όλους τους βυθούς, αλλά αυτά στο λιμάνι του Πειραιά έχουν συγκεντρώσεις από το καρκινογόνο βενζο(a)πυρένιο 15.620% περισσότερες από ό,τι στην ανοιχτή θάλασσα αλλά και 289% περισσότερες και από τον κόλπο της Ελευσίνας, που έχει πολλή ρύπανση και είναι ακατάλληλος για κολύμβηση.

    Συνολικά 620.600 κυβικά μέτρα βυθοκορημάτων (μπάζων του βυθού) θα μεταφερθούν από το λιμάνι του Πειραιά στα ανοιχτά του Σαρωνικού - φημολογείται κάπου ανάμεσα στη Σαλαμίνα και την Αίγινα - απειλώντας τα θαλάσσια οικοσυστήματα και τη δημόσια υγεία. Αφού όλα αυτά τα τοξικά ιζήματα θα περάσουν μέσω της τροφικής αλυσίδας και στους ανθρώπους.

    Tο Θαλάσσιο Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος γράφει επίσης ότι ανάλογες εργασίες ανάπτυξης είχαν γίνει το 2011 και στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Κουίνσλαντ, που βρίσκεται κοντά στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο. Αμέσως μετά τις εργασίες βυθοκόρησης, τότε, παρατηρήθηκε τεράστια μαζική θνησιμότητα στα ψάρια. Επίσης διπλασιάστηκε η θνησιμότητα σε θαλάσσια θηλαστικά και χελώνες και η αλιεία κατέρρευσε, λόγω ασθενειών που προκλήθηκαν στα εμπορικά είδη ψαριών από την αυξημένη θολερότητα των υδάτων και των τοξικών ουσιών που εισήλθαν στην τροφική αλυσίδα.
    https://archipelago.gr/xekinise-anexelegkti-aporripsi-chiliadon-tonon-toxikou-izimatos-sta-alieftika-pedia-ke-ikosystimata-tou-saronikou/
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκκενώθηκαν 22 χωριά από 70 χιλιάδες ανθρώπους στο Ουζμπεκιστάν και το Καζακστάν, εξαιτίας πλημμύρας, όπως μεταδίδει το Reuters. H πλημμύρα προκλήθηκε όταν έσπασε ένα φράγμα του ποταμού Syr Darya στην πλευρά του Ουζμπεκιστάν, με την κυβέρνηση της πρωτεύουσας Τασκένδης να δηλώνει ότι κατάφερε να περιορίσει την έκταση της καταστροφής. Η κυβέρνηση του Καζακστάν ανέφερε με τη σειρά της ότι εκκένωσε συνολικά τέσσερα χωριά από 5.400 ανθρώπους.
    https://www.reuters.com/article/us-uzbekistan-kazakhstan-floods/uzbekistan-kazakhstan-evacuate-thousands-over-flood-idUSKBN22E0A0?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου