ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Καιρός Ελλάδας και Θεσσαλίας 4-10-5/2020

ΕΛΛΑΔΑ
Δευτέρα 4 Μαΐου 2020.
 Προβλέπεται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη τις Κυκλάδες τα Δωδεκάνησα την ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο άστατος καιρό με τοπικές μπόρες κατά περιόδους αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.  Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
 Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα ενώ τις μεσημεριανές ώρες πρόσκαιρα θα ενισχυθούν και στις πεδινές περιοχές στα 5 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Τρίτη 5 Μαΐου 2020.
 Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη τη χώρα και μόνο νωρίς το πρωί στην ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα υπάρχει πιθανότητα για λίγες μπόρες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ στα πελάγη με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
 Θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 8 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Τετάρτη 6 Μαΐου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην Ήπειρο τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του βορειου Αιγαίου και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και λίγες καταιγίδες.


 Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα πελάγη και μόνο στα νότια τμήματα του Αιγαίου και του Ιονίου θα πνέει ένας δυτικός άνεμος 5 με 6 μποφόρ και προς το βράδυ και 7.  Πρόσκαιρη ενίσχυση θα σημειώσει και ο βορειοδυτικός άνεμος στο Θερμαϊκό το βράδυ στα 7 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 10 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Πέμπτη 7 Μαΐου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά στη Θεσσαλία την Ήπειρο τη Στερεά την Πελοπόννησο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως στις ορεινές περιοχές.
 Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις αρχικά 5 με 7 μποφόρ στα πελάγη με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
 Η θερμοκρασία σε σημαντική κάμψη θα κυμανθεί στα πεδινά ηπειρώτικα από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Παρασκευή 8 Μαΐου 2020. 
Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο τις πρωινές ώρες στα νησιά του νοτίου Αιγαίου θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις που θα διαλυθούν γρήγορα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς εκτός από το νοτιοανατολικό Αιγαίο που θα πνέει ένας  βορειοδυτικός ανεμος 5 μποφόρ που θα εξασθενήσει το βράδυ.
 Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 8 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
 Σάββατο 9 Μαΐου 2020.
 Προβλέπεται καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα πελάγη.
 Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί στα πεδινά ηπειρωτικά από 7 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.
 Κυριακή 10 Μαΐου 2020.
 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ το πολύ στα πελάγη.
 Η θερμοκρασία σε άνοδο στα πεδινά ηπειρώτικα θα κυμανθεί από 11 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.
--------------------------------------------------
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
 Στη Θεσσαλία η εβδομάδα θα ξεκινήσει με καλό καιρό και τοπικές νεφώσεις τη Δευτέρα. 
 Την Τρίτη θα έχουμε πολύ καλό καιρό με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει κοντά στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.
 Την Τετάρτη έως το μεσημέρι ο καιρός θα είναι καλός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις λόγω ενός ψυχρού μετώπου που θα έρθει από τα βόρεια Βαλκάνια και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες αλλά και λίγες καταιγίδες ακόμα και στα πεδινά τμήματα.  Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα θα αγγίξει τους 29 με 30 βαθμούς.


 Την Πέμπτη αρχικά θα υπάρχει συννεφιά έως και το πρωί με πιθανότητα για σποραδικές μπόρες αλλά ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί θερμοκρασία θα πέσει λίγο λόγω της ψυχρης μεαταφορας στους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι.
 Την Παρασκευή ο καλός καιρός Και επιστρέφει με τη θερμοκρασία να φτάνει και τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.
 Τέλος το Σαββατοκύριακο προβλέπεται πολύ καλός καιρός με σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας που θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου στις πεδινές περιοχές.
Model viewer: zygrib
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Tο 1/5 των νοικοκυριών με παιδιά βίωσε πείνα στη Βρετανία εξαιτίας της καραντίνας και της απώλειας εισοδημάτων, όπως αναφέρει ο Guardian. O αριθμός τους διπλασιάστηκε, ενώ το 30% των μονογονεϊκών οικογενειών και το 46% όσων έχουν παιδιά με προβλήματα βρίσκεται σε καθεστώς επισιτιστικής επισφάλειας και δεν απολαμβάνουν και τα τρία γεύματα της ημέρας. Έπαιξε ρόλο και ότι τα σχολεία σταμάτησαν τα σχολικά προγράμματα σίτισης, με συνέπεια να έχουν πλέον πρόσβαση σε κάποια δωρεάν γεύματα μόνο 136 χιλιάδες παιδιά από 621 χιλιάδες πριν την καραντίνα.

    H Emma Thompson ζήτησε από την κυβέρνηση να βάλει σε προτεραιότητα τα παιδιά, διότι εκατομμύρια είναι αυτά που πεινάνε. Αυξήθηκαν επίσης κατά 81% οι άνθρωποι που καταφεύγουν σε τράπεζες τροφίμων σε σχέση με τον Μάρτιο του 2019, με το ποσοστό να ανέρχεται στο 121% για τα παιδιά. Επίσης αυξήθηκε κατά 59% μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020 η ζήτηση βοήθειας για την εξασφάλιση φαγητού.
    https://www.theguardian.com/society/2020/may/03/exclusive-fifth-of-uk-homes-children-hungry-lockdown

    Στη Νάπολι και την Καμπανία της Ιταλίας άνθρωποι που έχασαν τις δουλειές τους και βίωσαν φτώχεια και πείνα από την καραντίνα, υποστηρίζουν ότι θα ήταν καλύτερα να πέθαιναν, όπως μεταδίδει το BBC. Κάποιοι έχουν να δουλέψουν τρεις μήνες, δεν ξέρουν αν θα ανοίξουν ξανά τα μαγαζιά τους και βασίζονται στην αλληλεγγύη, αφού η κρατική βοήθεια είναι μία περίπλοκη διαδικασία, εξαιτίας της γραφειοκρατίας. Μία γυναίκα πληρώνει το μισό ενοίκιο, αλλά η σπιτονοικοκυρά της την πιέζει, ένας άνδρας πούλησε και την τηλεόρασή του για να αγοράσει τρόφιμα.

    Μία ηλικιωμένη λέει ότι "θα τρελαθούμε, έκλεισαν τα πάντα, μας απαγόρευσαν να δουλεύουμε, είναι ζωή αυτή, θα πεθάνουμε από την πείνα". Στις φτωχότερες γειτονιές πόλεων του ιταλικού νότου η διακίνηση ναρκωτικών και η εγκληματικότητα οργιάζει, αφού απελπισμένοι Ιταλοί δεν έχουν τίποτα άλλο, παρά να κλέψουν για να επιβιώσουν, καθώς οι πληγές που τους άφησε η καραντίνα δύσκολα θα κλείσουν. Κάθε μέρα γίνονται συλλήψεις, ακόμα και παιδιά πουλάνε ναρκωτικά και κλέβουν αμάξια, αλλά ποιος μπορεί να τα κατηγορήσει.
    https://www.bbc.com/news/av/world-europe-52508828/coronavirus-naples-feels-the-cost-of-italy-s-lockdown
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου