ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Που θα βρέξει σήμερα 7/7/2020 Λάρισα-Θεσσαλία-Ελλάδα(Χαρτες)

7/7/2020
Τελευταία ενημέρωση για τις περιοχές που θα επηρεάσει η αστάθεια τη σημερινή μέρα στη χώρα μας.
Μελέτη δεδομένων προγνωστικού μοντέλου με ανάλυση 5 X 5 km.
Τα δεδομένα θα παρουσιάζονται μέσω εφαρμογής παρουσίασης δεδομένων.
Θα υπάρχουν 5 επίπεδα κινδύνου για βροχόπτωση ή χιονόπτωση.
Επίπεδο 1: βροχόπτωση πάνω από 2 χιλιοστά.
Επίπεδο 2: βροχόπτωση πάνω από 10 χιλιοστά.
Επίπεδο 3 : βροχόπτωση πάνω από 25 χιλιοστά.
Επίπεδο 4 : βροχόπτωση πάνω από 50 χιλιοστά.
Επίπεδο 5 βροχόπτωση πάνω από 100 χιλιοστά.

Θα μπορείτε έτσι να έχετε μία εικόνα της περιοχής σας και σε ποιο επίπεδο επικινδυνότητας βρίσκεται για τις επόμενες ημέρες.
Τελευταία μέρα ασταθειας η σημερινή με την ψυχρή λίμνη να μετακινείται επιτέλους προς την περιοχή των Κυκλάδων και να μεταφέρει αρκετά ποσά υγρασίας από το Αιγαίο προς την ανατολική ηπειρωτική χώρα όπως βλέπετε και στο χάρτη 1.  Θα σημειωθούν λοιπόν και σήμερα σποραδικές βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας ενω στα δυτικά τμήματα σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν η ψυχρή λίμνη βρισκόταν ακόμα στο Ιόνιο.
 Αν θέλουμε να εντοπίσουμε τις περιοχές με τα έντονα φαινόμενα πάμε στον δεύτερο χάρτη όπου βλέπουμε ότι το θαλάσσιο τμήμα του κεντρικού Αιγαίου αλλά και περιοχές της Αττικοβοιωτίας και της Εύβοιας οπως και τα ορεινα της χώρας και της Κρήτης θα δεχτούν τις περισσότερες βροχές στη σημερινή ημέρα. Δεν αποκλείεται τοπικές καταιγίδες να σημειωθούν και σε νησιά όπως η Λήμνος και η  Λέσβος.
 Στην περιοχή της Θεσσαλίας θα αναπτυχθούν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες νεφώσεις αστάθειας και θα  σημειωθούν πρώτα κάποιες σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες στη συνέχεια για λίγο στα παραθαλάσσια τμήματα ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σποραδικές μπόρες θα επηρεάσουν και  πεδινά τμήματα της περιφέρειας μας.  Δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα εκτός ισως από κάποιες ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας.
 Για την περιοχή της Αττικής προβλέπονται νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα που θα δώσουν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές. Φαίνεται ότι τα νοτιότερα τμήματα του νομού και τα βορειοανατολικότερα θα είναι αυτά που θα επηρεαστούν πιο πολύ από τα φαινόμενα.
Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης αναμένονται κάποιες καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες μικρής διάρκειας και κυρίως  στα νοτιότερα τμήματα του νόμου και στο νομό Χαλκιδικής.
Όπως έχουμε πει πάρα πολλές φορές πρόγνωση τοπική την καλοκαιρινή περίοδο δεν υπάρχει οπότε δεν υπάρχει και ανοχη σε μηνύματα γκρίνιας ότι δεν έβρεξε στην τάδε περιοχή.








ΠΗΓΗ :nasa.gov

Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Tο 1/3 των Βρετανών δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με έρευνα μεταξύ 1.663 πολιτών, που φέρνει στη δημοσιότητα το Skynews. Συγκεκριμένα, το 6% δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έκανε το εμβόλιο, το 10% ότι μάλλον δεν θα εμβολιαζόταν και ένα 15% απάντησε ότι δεν ξέρει. Στον αντίποδα, το 38% θα έκανε σίγουρα το εμβόλιο, ενώ πιθανότατα θα εμβολιαζόταν και ένα 31% - συνολικά 69%. Με τους επιστήμονες να προβλέπουν ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν τα 3/4 του πληθυσμού για να εξαλειφθεί ο κορωνοϊός, τα ευρήματα της έρευνας συνιστούν μία απειλή στην προσπάθεια για τον περιορισμό της Covid 19. Έρχονται, μάλιστα, σε μία στιγμή που η δημοφιλία αντιεμβολιαστικών ιστοσελίδων στα social media αυξάνεται με 7,7 εκατομμύρια περισσότερους χρήστες από τη μέρα που ξέσπασε η επιδημία.

    Το αντιεμβολιαστικό κίνημα είναι ένας από τους λόγους που η ιλαρά επανήλθε στη Βρετανία και έκανε τον Boris Johnson να ζητάει από τους πολίτες να μην παρασύρονται από όσα διαβάζουν στο ίντερνετ για τις παρενέργειες των εμβολίων. Πάντως, 57 εκ. άνθρωποι στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ακολουθούν όσους τάσσονται κατά των εμβολίων στο διαδίκτυο. Υπάρχουν, μάλιστα, πάνω από 400 λογαριασμοί στο Facebook, το Twitter, το ΥοuTube και το Instagram, που δημοσιεύουν θεωρίες συνωμοσίας, όπως ότι ο Bill Gates δημιούργησε την πανδημία του κορωνοϊού, πως τα εμβόλια προκαλούν τη νόσο Covid 19, αλλά και ότι οι κλινικές δοκιμές για τα εμβόλια του κορωνοϊού μπορεί να καταστήσουν τις γυναίκες ανίκανες να κάνουν παιδιά.

    Οι αρχές ζητούν πλέον να αναληφθούν πολιτικές ενάντια σε τέτοιες δημοσιεύσεις, αλλά το Facebook, το Twitter και το YouTube υπόσχονται μόνο να κάνουν πιο δύσκολη την πρόσβαση σε τέτοιο περιεχόμενο στους χρήστες, αλλά όχι και να κατεβάσουν σελίδες και λογαριασμούς. "Η ελπίδα μας για μία επιστροφή στην κανονική ζωή, εξαρτάται από το αν θα ανακαλυφθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό, αλλά η ανεύθυνη απόφαση των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης να επιτρέπουν τις δημοσιεύσεις αντιεμβολιαστικής προπαγάνδας δυσχεραίνει την όλη προσπάθεια" λένε επιστήμονες.

    "Η ταχεία διάδοση ψεύτικων πληροφοριών για τους εμβολιασμούς μπορεί να είναι ένα ζήτημα ζωής ή θανάτου" ανέφερε και από την πλευρά του ο σκιώδης υπουργός Πολιτισμού των Εργατικών Jo Stevens, ζητώντας από τα social media και τους υπουργούς να κάνουν περισσότερα για να αναδείξουν τα θετικά των εμβολίων και να αντιμετωπίσουν τους επικίνδυνους μύθους. Και εκπρόσωπος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι "η επιστήμη είναι ξεκάθαρη, τα εμβόλια σώζουν ζωές και η παραπληροφόρηση είναι απαράδεκτη".
    https://news.sky.com/story/coronavirus-up-to-a-third-of-britons-wouldnt-use-a-vaccine-for-covid-19-12022735

    Είπε, βέβαια, τη μισή αλήθεια, διότι τα εμβόλια δεν σώζουν ζωές σε όλες τις περιπτώσεις. Επίσης, το ότι χάρη στα εμβόλια εξαλείφθηκαν κάποιες ασθένειες, δεν σημαίνει ότι αυτό θα συμβεί με όλες τις ασθένειες. Το εμβόλιο κατά της γρίπης, η οποία παρεμπιπτόντως είναι επίσης μία ιογενής λοίμωξη όπως και ο κορωνοϊός, είναι κατά 60% με 70% αποτελεσματικό, ποσοστό που πέφτει ακόμα και στο 40% κάποιες χρονιές (επειδή οι ιοί της γρίπης μεταλλάσσονται), ενώ κάθε χρόνο πεθαίνουν και άνθρωποι που είχαν εμβολιαστεί. Για να μην αρρωστήσεις λόγω του εμβολίου της γρίπης, θα πρέπει να μην κρυολογήσεις - ούτε καν ένα απλό συνάχι να έχεις - μία βδομάδα πριν και μία βδομάδα μετά τον εμβολιασμό. Τότε το εμβόλιο σε προστατεύει σε ικανοποιητικό βαθμό, τόσο για να μην νοσήσεις, όσο και για να περάσεις ήπια τη γρίπη, εφόσον τελικά αρρωστήσεις.

    Σαν να μην έφταναν όλα αυτά κατέβηκα με μπουμπουνητά την Τρίτη στη δαντελένια ακρογιαλιά. Τουλάχιστον στο Θυμάρι η βροχή ήταν σιγανή και ποτιστική. Ίσα που διακρίνονταν στις φωτογραφίες οι σταγόνες της στην απεραντοσύνη της θάλασσας. Μεταξύ σαργών, μελανουριών, κακαρέλων και σκάρων, απαθανάτισα και δύο κοπάδια αθερίνας και σαρδέλας. Και όπως κολυμπούσαν τα ασημόχρωμα ψαράκια ακριβώς κάτω από την επιφάνεια, έμοιαζαν κι αυτά σαν τις σταγόνες της βροχής σε έναν άλλον ουρανό.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου