ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Μέγιστες θερμοκρασίες Ελλάδας 11-12/5/2012.

Άστατος καιρός σε όλη την ηπειρωτική χώρα με κατά περιόδους μπόρες και ισχυρές καταιγίδες στη Θεσσαλονίκη. Παρόλο αυτά η θερμοκρασία χθες άγγιξε τους 30 βαθμούς στη Μακεδονία και Θράκη ενώ σήμερα ξεπέρασε και τους 32 βαθμούς στις ίδιες και πάλι περιοχές. Είναι εντυπωσιακό ότι η αστάθεια εκδηλώθηκε ακριβώς στις περιοχές που σημείωσαν τις μεγαλύτερες θερμοκρασίες που σημαίνει ότι το θερμικό αίτιο ήταν πολύ έντονο. Μαζί με τις ανοδικές κινήσεις αλλά και τους δείκτες αστάθειας που ήταν υψηλοί είχαμε ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις με πολλές περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας χθες αλλά και σήμερα. Οι μέγιστες θερμοκρασίες από αξιόπιστους μηχανικά αεριζομενους σταθμούς ήταν στις 11/5/2012:


ενώ σήμερα 12/5/2012 η θερμοκρασίες ανέβηκαν αρκετά και είχαμε τις ακόλουθες μέγιστες :


Πρέπει να τονιστεί οτο ο σταθμός Σερρών είναι Davis VUe μοντέλο και έχει περίπου +0.5 βαθμούς απόκλιση απο τα άλλα μοντέλα.
Επίσης σε όλη τη Βόρεια Βαλκανική σημειώνονται πολυ υψηλές θερμοκρασίες όπως και στη Βόρεια Ελλάδα πράγμα φυσιολογικό σε μικρή έκταση αλλά οχι τόσο σε αυτή την έμμονη για 10-15 ημέρες τώρα!!! Είναι χαρακτηριστικό οτι πλησιασαν σε καλοκαιρινά επίπεδα εκει οι θερμοκρασίες ενω αντίθετα από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιοτερα το βορειο ρευμα ειναι δροσερο και οι θερμοκρασιες ανοιξιατικες.

Στη Θεσσαλια σήμερα 12/5/2012 είχαμε ζεστη που ομως διακοπτοταν απο μπορες και καταιγιδες. Συγκεκριμενα οι μεγιστες που σημειωθηκαν ηταν :
Λαρισα ΑΤΑ 30,3
Λαρισα ΕΑΑ 30,2
Λαρισα Παλαια Εθνικη 29,4
Λαρισα ΕΜΥ 30
Τρικαλα 29,1
Καρδιτσα 28,6
Βολος ---


Σχόλια