ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Μέγιστες Θερμοκρασίες Ελλάδας 12/7/2012.

Ο μεγαλύτερος καύσωνας σε διάρκεια στην σύγχρονη ιστορία της Λάρισας συνεχίζεται με θερμοκρασίες που έφτασαν και τους 42 βαθμούς. Η Ανατολική ηπειρωτική χώρα και η Αιτωλοακαρνανία ήταν οι πρωταγωνιστές. Αναλυτικά οι μέγιστες από τους αξιόπιστους μηχανικά αεριζομενους (Fan-aspirated) σταθμούς ήταν:

---------------------------------------------------------------------------------------

Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία ανέβηκε αισθητά και έφτασε και τους 41 βαθμούς στο εσωτερικό. Οι άνεμοι ήταν ασθενείς και μόνο αργά το απόγευμα επικράτησαν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι που άρχισαν να ρίχνουν τη θερμοκρασία ενώ ψυχρό μέτωπο έδωσε κάποιες διάσπαρτες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Αναλυτικά είχαμε τις ακόλουθες μέγιστες θερμοκρασίες:
Τρίκαλα 40,8
Καρδίτσα 40,2
Βόλος~ 36
Αγιά Λάρισας 37,4
Λάρισα Davis fan aspirated 41,1
Λάρισα Davis Vue passive shield 41,8( 0,7 πιο πάνω δηλαδή ο παθητικός από τον μηχανικά αεριζόμενο)
Λάρισα ΕΜΥ 41,0 μέγιστη και 20,4 ελάχιστη.




Λάρισα χωράφι μηχανικά αεριζόμενος(Fan-aspirated) κλωβός: 40,6 μέγιστη και 18,4ελάχιστη
Λάρισα χωράφι φυσικά αεριζόμενος(Natural ventilated) κλωβός: 41,8 μέγιστη και 19,4 ελάχιστη

Τελικά τις τελευταιες 5-6 ημέρες μια αράχνη είχε μπλοκάρει το ανεμηστηρι γι αυτό και είχαμε παρόμοιες μέγιστες στους 2 κλωβούς..είχαν γίνει δηλαδή και οι 2 παθητικοί χωρίς μηχανικό αερισμό.Από σήμερα όμως όλα δουλεύουν κανονικά και η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 1.2 βαθμούς πιο πάνω ο φυσικά αεριζόμενος οπως και είναι σύνηθες το καλοκαίρι.

Σχόλια

  1. Φίλε Βασίλη τι αράχνη ήταν αυτή που μπλόκαρε ανεμιστήρα; Μάζεψε και τα αυγά της γιατί σίγουρα θα έχει αφήσει απογόνους. Σήμερα πάντως ήμουν πιο χαμηλά έστω και ελάχιστα απ΄ότι περίμενα: Αχαρνές Μέγιστες θερμοκρασίες 12 Iουλίου 2012 υψομετρικά. Πάρνηθα 1230 μ. 30.5°C, 275 μ. 38,8 °C (ο δικός μου), 200 μ 39,8 (Λα κρος παθητικός, 130 μ 39.1°C (davis). Και ένας ακόμα davis ο οποίος είναι σε απόσταση λιγότερη από χιλιόμετρο από το σπίτι μου, αλλά όχι σωστά τοποθετημένος 39.7 °C

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασε ευτυχως το ψιλιαστηκα γιατι ενταξει μια μερα δικαιολογειται αλλα τοσες μερες ιδιες θερμοκρασιες ηταν πολυ ξεκαθαρο!!! Αυτα να τα ακουνε οι γραφικοι που νομιζουν οτι οι μηχανικα αεριζομενοι σταθμοι μετρανε το ιδιο και μπορουν να συγκρινονται με τους φυσικα αεριζομενους τα γνωστα και ως καβουρδιστηρια :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ ωραιο το blog σου MeteoLarisa. :-)
    Δυστυχως τους τελευταιους 3-4 μηνες δεν ειχα καθολου χορνο να ενημερωθω για τα καιρικα στην Ελλαδα.
    Τωρα που τα βλεπω λιγο, βλεπω μια κολαση. Καιγεστε πραγματικα ετσι? Και ξηρασια στο φουλ. Παλι βλεπω οι θερμοκρασιες στα 500 hPa ειναι ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ πολυ υψηλες. Νεα ρεκορ μυριζομαι μετα απο τα περσινα υπερχάλια.

    Μια απο τα ιδια και εδω και ΚΥΡΙΩΣ στις κεντρικες και ανατολικες ΗΠΑ οπου εχουν σπασει ρεκορ και ρεκορ συνεχομενης ζεστης.

    Οπως τα λεγαμε η κατασταση δεν φαινεται να εχει σταματημο. Και μερικοι περιμενουν παγκοσμια ψυξη. Τι να πεις?

    Χαιρετισματα σε ολους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να εισαι καλα Bobby..Οντως σε χασαμε και απο την ομαδα αλλα ενταξει αλλα πραγματα εχουν προτεραιοτητα μερικες φορες. Ναι ειχαμε τον ζεστοτερο Ιουνιο της ιστοριας μας σε αρκετες περιοχες της χωρας...Το 2007 ειναι παρελθον οπως ετσι που το παει και ο Ιουλιος του 2007 και 1988 μπορει να γινουν παρελθον αν δεν δροσισει καλα τις επομενες ημερες...Για σας τα ακουσα και τα βλεπω με κολληματα και εκει της μητερας φυσης...Ασε τον κοσμο να περιμενει την ψυξη...Μεχρι τοτε θα εχουμε παρει καλο χρωματακι χαχαχα...Τελος σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια.. Να εισαι καλα και θα δωσω τα χαιρετισματα στην ομαδα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου