ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Μέγιστες Θερμοκρασίες Ελλάδας 7/8/2012.

Η πρώτη μέρα από το θερμότερο διήμερο πέρασε με τη θερμοκρασία στην Μακεδονία και Δυτική Ελλάδα να ξεπερνά και τους 41 βαθμούς αρκετά...Ο καταβατης βοριάς από τα Βαλκάνια εκτόξευσε τη θερμοκρασία στο Δίον Πιερίας στους 42,4 βαθμούς. Αναλυτικά οι μέγιστες μόνο από αξιόπιστους μηχανικά αεριζομενους ( fan-aspirated) σταθμούς ήταν:
Μακροχωρι Ημαθιας 42,1 μεγιστη θερμοκρασια μπαινει 2ο στη λιστα...



Πραγματικά πάρα πολλοί σταθμοί (πάνω από 25) σημείωσαν πάνω από 40 βαθμούς... Το μελτέμι στο Αιγαίο ακόμα και καυτό που ήταν δεν άφησε από το ύψος της Στερεάς και νοτιοανατολικοτερα τη θερμοκρασία να ανέβει σε πολύ υψηλά επίπεδα. 


Επίσης από την ΕΜΥ οι υψηλότερες θερμοκρασίες από κλασικό κλωβό Stevenson εφτασαν στην
 Ελευσίνα με 40 βαθμούς 
Μέγαρα 41 βαθμούς
Λάρισα 42 βαθμούς 
Αγρίνιο 40 βαθμούς
Καλαμάτα 42 βαθμούς


Οι υπόνοιες καν για 43-44!!!  βαθμούς είναι τουλάχιστον τραγικές και χωρίς καμία βάση λογικής...Βέβαια τέτοιες τιμές μπορεί να δώσουν μόνο παθητικοί μη αεριζόμενοι σταθμοί και αυτό έκαναν και σήμερα σε όλη την χώρα. Βέβαια με την κατάλληλη προστασία του κλωβού ,τον αερισμό και το σωστό ηλεκτρονικό καλιμπραρισμα όλα θα ήταν σωστά. 

---------------------------------------------------

Στη Θεσσαλία είχαμε ισχυρούς ανέμους βόρειας διεύθυνσης που λειτούργησαν ως λίβας με αποτέλεσμα διαφορές στις μέγιστες θερμοκρασίες ανάλογα την περιοχή. Αναλυτικά οι μέγιστες θερμοκρασίες από αξιόπιστους μηχανικά αεριζομενους(fan-aspirated) σταθμούς ήταν:
Τρίκαλα 39,9
Καρδίτσα 39,7
Βόλος 40,6
Αγιά Λάρισας 39,2
Λάρισα Davis-fan aspirated 41,1
Λάρισα ΕΜΥ 41,8
Λάρισα χωράφι(fan-aspirated) 41,6


-------------------------------------------------------
Αύριο η τελευταία μαρτυρική ημέρα με τη θερμοκρασία και πάλι να χτυπάει κόκκινο σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με μέγιστες 42 με 43 βαθμούς άλλα από μεθαύριο και από τα Βόρεια η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση αρχικά 3-4 βαθμούς και σταδιακά ακόμα και 10 με αποτέλεσμα ένα 4-5ημερο σχετικής δροσιάς να μας ανακουφίσει

Σχόλια