ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 17-18.12.2012

ΕΛΛΑΔΑ
Για σήμερα Δευτέρα 17 Δεκέμβρη τα βασικά στοιχεία του καιρού θα είναι οι σημαντικές βροχές και οι καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, το Ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα και κυρίως μέχρι το απόγευμα. Βελτίωση σε όλη την χώρα το βράδυ.
Τοπικές ομίχλες στις κλειστές πεδιάδες και τα δυτικά θαλάσσια τμήματα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο θα είναι Δυτικοί 5 με 7 μποφόρ ενώ στο Βόρειο Αιγαίο και αργότερα και στο Κεντρικό θα επικρατούν Βορειοανατολικοί άνεμοι 4-5 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν στη Βόρεια Ελλάδα τους 11 βαθμούς. Στα κεντρικά και νότια τους 17-18 ενώ στα νησιά τους 16-17 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αρχικά λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές σε όλο το διαμέρισμα από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι.Βελτίωση αργότερα ενώ αργά το βράδυ δεν αποκλείονται εκ νέου ασθενείς σποραδικές βροχές.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς 2 με 3 μποφόρ ενώ το απόγευμα στα ανατολικά θαλάσσια θα επικρατήσει Ανατολικό ρεύμα 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 4 έως 13 βαθμούς, στα Τρίκαλα από 4 έως 15 βαθμούς, στη Καρδίτσα από 4 έως 16 βαθμούς , στη Λάρισα 3 έως 15 βαθμούς και στο Βόλο από 6 έως 14 βαθμούς.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΛΛΑΔΑ
Για σήμερα Τρίτη 18 Δεκέμβρη τα βασικά στοιχεία του καιρού θα είναι η σημαντική επιδείνωση από τα Δυτικά προς τα ανατολικά με κυρία χαρακτηριστικά τις έντονες βροχές στα Δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά άνω των 500-600μετρων στη Μακεδονία  ενώ στη Θεσσαλία θα εντοπίζονται άνω των 900-1200μετρων. Νοτιότερα οι χιονοπτώσεις θα σημειωθουν σε ακομα μεγαλυτερα υψομετρα.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν Βορειοανατολικοί 6 -7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο ,το Νοτιο Αιγαίο και αργότερα και στο Κεντρικό Δυτικοί 5με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτασει τους 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, τους 14 με 17 στην υπόλοιπη ηπειρωτικη χώρα και τους 13 με16 στα νησιά.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Νεφωσεις με βροχές κατα διαστηματα ισχυρες στους νομους Λαρισας και Μαγνησιας ενω χιονια θα πεσουν στα ορεινά άνω των 1000 μετρων στα βόρεια του διαμερισματος και άνω των 1400μ στα νοτιοτερα. Απο το βράδυ τα φαινόμενα εξασθενησουν σημαντικα και θα επιμεινουν μονο στα ανατολικά θαλάσσια τμήματα και στην περιοχη του Ολυμπου και Χασιων.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοι 2 με 3 μποφόρ στο εσωτερικο ενω στα θαλάσσια τμήματα του διαμερισματος ανατολικοι 5-6 μποφόρ που θα στραφουν το απόγευμα σε βορειους 4-5 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα σημειωσει μικρη πτωση και θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 3 έως 9 βαθμούς, στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 4 έως 10 βαθμούς, στη Λάρισα από 5 έως 10 βαθμούς και στο Βόλο από 6 έως 11 βαθμούς κελσιου.

Σχόλια