ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 31/12/2012-2/1/2013



ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ.


Μεγάλα ύψη βροχής έπεσαν στη Θεσσαλία το τελευταίο 3ημερο και μάλιστα στα ανατολικά των Νομών Λάρισας και Μαγνησιας σημειώθηκαν και υλικές καταστροφές. Τα ύψη βροχής σε μερικούς χαρακτηριστικούς σταθμούς ήταν :Τρίκαλα 65μμ, Καρδίτσα 70μμ, Βόλος 65μμ, Λάρισα 35μμ λόγω του ισχυρού Βορειοανατολικού ανέμου που δεν ευνοεί έντονα φαινόμενα και Σκιάθος 83μμ. Οι σταθμοί Αγια Λάρισας σημείωσε 115μμ κοντά στα παράλια του Νομού Λάρισας και ο σταθμός της Ζαγορά στο Πήλιο σημείωσε 185μμ.


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Για την Δευτέρα Παραμονή Πρωτοχρονιάς προβλέπεται στη Δυτική και Βόρεια χώρα καλός καιρός με λίγες συννεφιες ενώ από το ύψος του Βόλου και νοτιότερα θα υπάρχει συννεφιά και βροχές που θα είναι πιο αξιόλογες στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.Σε αυτές τις περιοχές η αλλαγή του χρόνου αναμένεται να γίνει με τοπικές βροχές.


Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι Βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο με μικρή εξασθένηση το βράδυ.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από -4 έως 11 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 12 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Προβλέπεται συννεφιά κατά διαστήματα πυκνότερη με ασθενείς βροχές στα ανατολικά παράλια της Μαγνησίας και τις Σποράδες.


Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2-3 μποφόρ στο εσωτερικό και 4-5 στα θαλάσσια τμήματα.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 2 έως 8 βαθμούς, στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 4 έως 9 βαθμούς στη Λάρισα από 4 έως 10 και στο Βόλο από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Τρίτη Πρωτοχρονιά προβλέπεται συννεφιά στο Αιγαίο και στις γύρω από το πέλαγος περιοχές με λίγες βροχές στις Κυκλάδες την Βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί και σε αυτές τις περιοχές.


Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις στα Δυτικά 2-4 μποφόρ και στο Αιγαίο 5-6 με σταδιακή εξασθένηση.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 10 βαθμούς στα Βόρεια, από -1 έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 6 έως 14 στα νησιά του Αιγαίου.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Προβλέπεται λίγες συννεφιες στη Μαγνησία και τις Σποράδες που σιγά σιγά θα δώσουν την θέση τους σε ηλιοφάνεια.


Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί στο εσωτερικό και Βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ στις Σποράδες με σταδιακή εξασθένηση.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 0 έως 9 βαθμούς, στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και την Λάρισα από -1 έως 11 βαθμούς και στο Βόλο από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Τετάρτη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη την χώρα με λίγες τοπικές νεφωσεις κατά διαστήματα.


Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι στα Δυτικά 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο 4-5 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από -2 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 15 και στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 14 βαθμούς Κέλσιου.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφωσεις το μεσημερι και το απογευμα.


Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα θαλάσσια Βόρειοι 3-4 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 0 έως 9, στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από -1 έως 11 βαθμούς και στο Βόλο από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Καλη Χρονια και Χρονια πολλα σε ολους τους ακροατες του Αγια Μετεωρα.

Σχόλια