ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 11-12-13.1.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ



ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Παρασκευή προβλέπεται συννεφιά με βροχές στα Δυτικά ,τα βόρεια και το ανατολικό και βόρειο Αιγαίο, Χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά άνω των 700 μέτρων στη Μακεδονία και τη Θράκη άνω των 1100 μέτρων στη Θεσσαλία και άνω των 1800 μέτρων  στη Στερεά. Το πρωί είναι πιθανόν να χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης άνω των 200μετρων κυρίως στα βορειότερα στα σύνορα με τα Σκόπια και τη Βουλγαρία. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί σε ολόκληρη τη χωρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από στο Ιόνιο Δυτικοί Νοτιοδυτικοί 5 μποφόρ και στο Αιγαίο Νότιοι Νοτιοδυτικοί 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από -2 έως 9 βαθμούς, στα υπόλοιπη ηπειρωτικά από 0 έως 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Προβλέπεται αρχικά συννεφιά με βροχές στα δυτικά και βόρεια της Θεσσαλίας και χιόνια στα ορεινά άνω των 1100 μετρων. Στην υπόλοιπη περιφέρεια τα φαινόμενα θα είναι ασθενή. Βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι σε όλες τις περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 2 έως 8 βαθμούς, στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 1 έως 10 βαθμούς, στη Λάρισα από 1 έως 11 βαθμούς και στο Βόλο από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για το Σάββατο προβλέπεται να αλλαγή του καιρού με βροχές και χιόνια στα ορεινά πάνω από τα 1000μετρα στη Δυτική,την βόρεια χώρα και το ανατολικό Αιγαίο. Νωρίς το πρωί θα χιονίσει και στις πόλεις της  Δυτικής Μακεδονίας χωρίς χιονοστρωση. Στην υπόλοιπη χώρα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα τα φαινόμενα θα είναι ασθενή και με πολύ μικρή χρονική διάρκεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από Νότιες διευθύνσεις 5 μποφόρ ενώ προς το απόγευμα θα στραφούν σε Βορειοδυτικούς 5-6 μποφόρ. Στο Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε Βοριάδες από το μεσημέρι και μετά 5-6 μποφόρ ενώ στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν Νοτιοδυτικοί 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 15 βαθμούς και στα νησιά από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Για το Σάββατο προβλέπεται συννεφιά κατά διαστήματα αυξημένη με αξιόλογες βροχές στη Πίνδο καθώς και τους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας και στα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας καθώς και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 1000μετρα περίπου. Στην ανατολική και νότια Θεσσαλία οι βροχές θα είναι λίγες και ασθενείς. Ο καιρός από το βραδύ θα βελτιωθει σε ολες τις περιοχες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικες διευθύνσεις 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπακα από 2 έως 9 βαθμούς, στα Τρικαλα και την Καρδιτσα από 2 έως 11 βαθμούς, στη Λαρισα από 2 έως 12 βαθμούς και στο Βολο από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Κυριακη προβλέπεται καλος καιρός σε ολη τη χώρα με λίγες νεφωσεις το απόγευμα στα Βορειοδυτικα και λίγες βροχές το βραδύ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιονιο από δυτικες διευθύνσεις που σταδιακα θα στραφούν σε Νοτιοδυτικους και θα ενισχυθουν στα 6 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από Βορειες διευθύνσεις 3με 4 μποφορ που μετά το απόγευμα θα στραφούν σε μετριο νοτιαδακι 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από -4 έως 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως  11 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαιου από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Για την Κυριακη προβλέπεται σχεδον αιθριος καιρός με αραιες νεφωσεις το απογευμα στα Δυτικα και βόρεια του διαμερισματος.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπακα από 0 έως 8 βαθμούς, στα Τρικαλα και την Καρδιτσα από 0 έως 10 βαθμούς, στη Λαρισα από -1 έως 10 βαθμούς και στο Βολο από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια