ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 14-15.1.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ.



ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Δευτέρα προβλέπεται συννεφιά στα Δυτικά και Βόρεια που στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα αφήνει τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά άνω των 1400μετρων. Στην υπόλοιπη χώρα αραιή συννεφιά κατά διαστήματα και αρκετή ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι στο Ιόνιο 6-7 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο 5-6 μποφόρ.

H θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -2 έως 11 βαθμούς ,στα υπόλοιπη ηπειρωτικά από 3 έως 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Για τη Δευτέρα προβλέπεται αραιή συννεφιά που στην Πίνδο θα είναι πυκνότερη και εκεί θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο εσωτερικό μεταβλητοί 2 μποφόρ ενώ στα ορεινά της Πίνδου Νοτιοδυτικοί 4-5 μποφόρ ενώ στις Σποράδες νότιοι 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 3 έως 12 βαθμούς, στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 3 έως 13 βαθμούς  ,στη Λάρισα από 1 έως 14 βαθμούς και στο Βόλο από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Τρίτη προβλέπεται συννεφιά στα Δυτικά και Βόρεια με λίγες βροχές αρχικά ενώ μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο και την Ήπειρο τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα χιονίσει στα ορεινά άνω των 1400 μετρων πυκνά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιες διεύθυνσις στο Ιόνιο 7 μποφόρ με εξασθένηση ενώ στο Αιγαίο 6-7 με ενίσχυση στα 8-9 μποφόρ από το μεσημέρι και μετά.

Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα λόγω των νοτιάδων θα κυμανθεί στα Βόρεια από 2 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 8 ως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Για την Τρίτη προβλέπεται συννεφιά που στα δυτικά και βόρεια του διαμερίσματος θα είναι αυξημένη με ασθενεις τοπικές βροχές .Στα ανατολικά του νομού Λάρισας και στην Μαγνησια θα επικρατησει αραιη συννεφια ενω στις Σποράδες ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι στο εσωτερικό 3 μποφόρ και στα ορεινά και τις Σποράδες 5-7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 4 έως 12 βαθμούς , στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 5 έως 14 βαθμούς στη Λάρισα από 4 έως 14 και στο Βόλο από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια