ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 16-17.1.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Τετάρτη προβλέπεται αλλαγή του καιρού με βροχές και λίγες καταιγίδες σε ολόκληρη τη δυτική Ελλάδα ,την Μακεδονία και το ανατολικό Αιγαίο. Το βράδυ θα χιονίσει πυκνά στα ορεινά της Ηπείρου της Δυτικής  Μακεδονίας της Δυτικής Θεσσαλίας και της Δυτικής Στερεάς πάνω από τα 1500μετρα .Στην υπόλοιπη χώρα τα φαινόμενα θα είναι μικρής διάρκειας και χωρίς ένταση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Νοτιοδυτικοί 8-9 μποφόρ στρεφόμενοι σε Δυτικούς με την ίδια ένταση ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διεύθυνσεις 8-9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 1 έως 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Για την Τετάρτη προβλέπεται συννεφιά με βροχές κατά διαστήματα που θα είναι αξιόλογες στους Νομούς Τρικάλων και Λάρισας. Το βράδυ θα χιονίσει πυκνά στα ορεινά της Πίνδου και του Ολύμπου. Στο νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες τα φαινόμενα θα είναι ασθενή.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ ενώ στην Πίνδο και τις Σποράδες 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 1 έως 12 βαθμούς, στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 2 έως 13 βαθμούς στη Λάρισα από 2 έως 14 βαθμούς και στο Βόλο από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Πέμπτη προβλέπεται νέα αλλαγή του καιρού με ισχυρές βροχές σε ολόκληρη την Ηπειρωτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο και χιόνια στα ορεινά άνω των 1300μετρων.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Νοτιοδυτικοί 6-7 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο Νότιοι 7-8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 0 έως 12 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Για την Πέμπτη προβλέπεται συννεφιά με βροχές κατά περιόδους ισχυρές στα δυτικά του διαμερίσματος και πυκνές χιονοπτώσεις στην Πίνδο και τον Όλυμπο πάνω από τα 1400μετρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοδυτικες διευθυνσεις 4 μποφόρ ενώ στην Πίνδο και τις Σποράδες 5-6 μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 3 έως 9 βαθμούς, στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 4 έως 10 βαθμούς στη Λάρισα από 3 έως 12 βαθμούς και στο Βόλο από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια