ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 21-22.1.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ



ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Δευτέρα προβλέπεται αλλαγή του καιρού από τα Δυτικά με βροχές και καταιγίδες. Δεν θα επηρεαστούν οι Κυκλάδες και η Κρήτη ενώ αντίθετα η Δυτική Ελλάδα η Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο θα δεχθούν μεγάλα ποσά βροχής.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δυτικά Νότιοι 6-8 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο Νότιοι 5-6 και αργότερα  7-8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 3 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Δευτέρα προβλέπεται αρχικά τοπική συννεφιά που θα αυξηθεί και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές  που θα είναι πιο έντονες στην Πίνδο. Στις Σποράδες τα φαινόμενα θα είναι λίγα και σύντομα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ στο εσωτερικό ενώ στα ορεινά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία υψηλή λόγω της θερμής μεταφοράς και θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 4 έως 11 βαθμούς στα Τρίκαλα από 4 έως 14 βαθμούς, στην Καρδίτσα από 4 έως 16 βαθμούς στη Λάρισα από 3 έως 17 βαθμούς και στο Βόλο από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Τρίτη προβλέπεται κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο με βροχές και καταιγίδες ενώ χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά άνω των 1100μετρων. Αντίθετα στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχετικά καλός με συννεφιά κατά διαστήματα αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας στα θαλάσσια κυρίως τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δυτικά δυτικοί 5 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο Νοτιοδυτικοί 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 2 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπη ηπειρωτικά από 4 έως 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τρίτη αναμένεται συννεφιά  με διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο στην Πίνδο θα σημειωθούν ασθενεις τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοδυτικοί 2-3 μποφόρ στο εσωτερικό ενώ στα ανατολικα ορεινά (Κισσαβου -Πηλιου ) και στις Σποράδες 5με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 4 έως 11 βαθμούς, στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 4 έως 13 βαθμούς στη Λάρισα από 3 έως 15 και στο Βόλο από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια