ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 25-26-27.1.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Παρασκευή προβλέπεται νέα αλλαγή του καιρού από τα Δυτικά με βροχές και καταιγίδες που θα επεκταθούν σε ολόκληρη την χώρα εκτός της Ανατολικής Κρήτης και των Δωδεκανήσων. Πυκνές χιονοπτώσεις στα βουνά της βόρειας χώρας πάνω από τα 1000μετρα ενώ στη Θεσσαλία και την Ήπειρο πάνω από τα 1300μετρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά νοτιοδυτικοί 4 μποφορ με ενίσχυση στα νότια έως 7-8 μποφορ πρόσκαιρα. Στο Αιγαίο θα πνέει νοτιάς 4-5 μποφορ που θα ενισχυθεί στα 7-8 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 1 έως 11 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Παρασκευή προβλέπεται σταδιακή αλλαγή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με βροχές κατά διαστήματα έντονες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 1300μετρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 3 μποφορ ενώ στα θαλάσσια από το απόγευμα Βορειοδυτικοί 4 μποφορ .

Η θερμοκρασία στη Καλαμπάκα θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς , στα Τρίκαλα από 4 έως 8 βαθμούς, στην Καρδίτσα και την Λάρισα από 5 έως 9 βαθμούς και στο Βόλο από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για το Σάββατο προβλέπεται στην Βόρεια Ελλάδα νεφώσεις με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά άνω των 400μετρων. Στη Θράκη και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία τα χιόνια ενδέχεται να πέσουν και σε λίγο χαμηλότερα υψόμετρα. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια λίγες καταιγίδες με διαστήματα βελτιωσης κατά περιοδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και το Βορειο Αιγαίο Βορειοι 6-7 μποφορ ενω στο κεντρικο και νοτιο Αιγαίο Νοτιοι που το βραδυ θα στραφουν σε βορειους με την ιδια ενταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 0 έως 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 13 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Το Σάββατο προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και ασθενεις χιονοπτώσεις στα ορεινά άνω των 1200 με 1300μετρων.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοι 2 με 3 μποφορ και στις Σποραδες 4-5 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 1 έως 7 βαθμούς, στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 2 έως 8 βαθμούς στη Λάρισα από 3 έως 9 βαθμούς και στο Βόλο από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Κυριακη προβλέπεται άστατος καιρός στις Κυκλαδες την Κρητη και τα Δωδεκανησα με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα ειναι βελτιωμενος με νεφώσεις κατά περιοδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Βορειοι 4-5μποφορ ενώ στο Αιγαίο Βορειοι Βορειοδυτικοί 5-6 μποφορ με σταδιακή εξασθενηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -4 έως 9 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 13 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Κυριακη προβλέπεται νεφελωδης καιρός κατά διαστήματα με πολυ λίγες βροχές κατά τόπους και λιγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά άνω των 300-400μετρων στα Δυτικά και βόρεια του διαμερισματος και άνω των 600 στη Μαγνησια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοι 2-3 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 0 έως 6, στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 1 έως 7 βαθμούς, στη Λάρισα από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου και στο Βόλο από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια