ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 28-29.1.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ

Χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο στα υψόμετρα που είχαμε αναφέρει και μάλιστα στον Έβρο το Κιλκίς και την Ροδόπη χιόνισε μέχρι τα πεδινά με χιονοστρωση ενώ και η θερμοκρασία βρέθηκε σε αυτές τις περιοχές σε επίπεδα κοντά στους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Η νέα εβδομάδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί Βδομάδα αλκυονιδων χωρίς βέβαια να αποχαιρετάμε το χειμώνα μιας και υπάρχει ενδιαφέρον στην μετέπειτα περίοδο!!!

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Δευτέρα προβλέπεται βελτιωμένος και ψυχρός καιρός σε όλη χώρα. Από το απόγευμα και από τα δυτικά οι λίγες αρχικά νεφώσεις θα αρχίσουν να πυκνώνουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο Βόρειοι 4-5 μποφορ με βαθμιαία εξασθένηση ενώ από το απόγευμα και από τα δυτικά θα επικρατήσει Δυτικό ρεύμα 4 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 έως 10 βαθμούς αλλά στη Θράκη η θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη και θα κυμανθεί από -9 έως 6 βαθμούς , στα υπόλοιπη ηπειρωτικά από -1 έως 12 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Δευτέρα προβλέπεται νεφώσεις κατά περιόδους που το βράδυ θα πυκνώσουν από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί 2 μποφορ.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα το πρωί θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 0 έως 8 βαθμούς, στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και την Λάρισα από -1 έως 10 βαθμούς και στο Βολο από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Τριτη προβλέπεται συννεφια κατά διαστηματα πυκνοτερη σε ολοκληρη τη χώρα με πολυ λίγες βροχες στο Ιονιο στο Αιγαίο και στην Ανατολικη Στερεα και Ευβοια με βελτιωση απο το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά νοτιοι ασθενείς και γρηγορα Βορειοδυτικοι 5-6 μποφορ ενω στο Αιγαίο Βορειοανατολικοι αρχικά 3-4μποφορ και αργοτερα 5 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 έως 10 βαθμούς ενώ στην Θράκη θα κυμανθεί από -6 έως 7 βαθμούς, στα υπολοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 14 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τριτη προβλέπεται συννεφια με λίγες τοπικες βροχες κυριως στα παραλια τμηματα με βελτιωση το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βορειες διεθυνσεις ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 2 έως 7 βαθμούς, στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και την Λάρισα από 1 έως 9 βαθμούς και στο Βολο από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια