ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 30-31.1.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Τετάρτη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες συννεφιες κατά διαστήματα. Νωρίς το πρωί ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο 6-7 με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια προς τα νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -4 έως 13 βαθμούς ενώ στη Θράκη δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς, στα υπόλοιπη ηπειρωτικά από -2 έως 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τετάρτη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 0 έως 12 βαθμούς , στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από -1 ως 14 βαθμούς ,στη Λάρισα από -2 έως 13 βαθμούς και στο Βόλο από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Πέμπτη προβλέπεται σύντομη αλλαγή στη Βόρεια χώρα και το Αιγαίο με σύντομες βροχές και χιόνια στα ορεινά της Μακεδονίας και Θράκης άνω των 1000μετρων. Στην υπόλοιπη ανατολική χώρα θα επικρατήσει συννεφιά και πολύ λίγες βροχές ενώ στη Δυτικά χώρα ο καιρός θα παραμείνει σχεδόν αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ που μετά το μεσημέρι με την διάβαση του ψυχρού μετώπου θα ενισχυθούν σημαντικά στα 7-8 μποφόρ στο Ιόνιο και το Βόρειο Αιγαίο καθώς και στο Θερμαΐκό.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -2 έως 13 βαθμούς ενώ στη Θράκη η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Πέμπτη προβλέπεται συννεφιά κατά διαστήματα που το μεσημέρι θα δώσει τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα πολύ ορεινά άνω των 1300μετρων.Αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί γρήγορα με την παράλληλη ενισχυση του βορια.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς ενώ μετά το μεσημέρι θα επικρατήσει Βοριας 4-5 μποφόρ ενώ στα θαλασσια και τις Σποραδες θα φτασει τα 6-7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 1 έως 14 βαθμούς, στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 0 έως 17 βαθμούς , στη Λάρισα από -1 έως 16 βαθμούς και στο Βόλο  από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια