ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 11-12.2.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Δευτέρα προβλέπεται αρχικά κακοκαιρία σε ολόκληρη τη Δυτική χώρα από Κέρκυρα έως Καλαμάτα την Δυτική Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο με βροχές στα πεδινά λίγες καταιγίδες στα θαλάσσια και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά άνω των 600μετρων στην Ήπειρο και την Δυτική Στερεά και άνω των 800μετρων  στην Δυτική Πελοπόννησο. Μετά το μεσημέρι στα Δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά ενώ και στο Ανατολικό Αιγαίο αργά το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ που σταδιακά θα εξασθενήσουν σημαντικά και από το βράδυ θα αρχίσουν από τα δυτικά να στρέφονται σε Νότιους 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δυτικά και Βόρεια από -5 έως 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 14 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Δευτέρα προβλέπεται αρχικά λίγη συννεφιά που θα δώσει στα βουνά μερικές νιφαδοπτωσεις άλλα γρήγορα θα διαλυθεί και θα επικρατήσει αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις 3-4μποφορ στο εσωτερικό και 5-6 στα ορεινά με εξασθένηση προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από -1 έως 10 βαθμούς, στα Τρίκαλα από -1 έως 11 βαθμούς, στην Καρδίτσα και την Λάρισα από -2 έως 12 βαθμούς και στο Βόλο από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Τρίτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν σε όλη τη χώρα και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές από το απόγευμα μόνο στη Δυτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο Ιόνιο αρχικά 4-5 μποφόρ και αργότερα 6 με 7 και στο Αιγαίο 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βορεια -2 έως 12 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τρίτη προβλέπεται αραιή συννεφιά που θα πυκνώσει και στη Πίνδο καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλίας θα σημειωθούν ασθενείς βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ και στα θαλάσσια 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 2 εως8 βαθμούς , στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 4 έως 11 βαθμούς στη Λάρισα από 4 έως 12 βαθμούς και στο Βόλο από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια