ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Μακροπρόθεσμη πρόβλεψη 1/2/2013 εως 28/2/2013.

Θα προσπαθήσω να δώσω μια πιθανή εξέλιξη του καιρού για το Φεβρουάριο 2013 σύμφωνα με στοιχεία από Βαλκανική μετεωρολογική υπηρεσία που συνηθίζει να κάνει επιτυχημένες μακροπρόθεσμες προβλέψεις.


Ο μήνας θα ξεκινήσει με μαλακό σχεδόν ανοιξιάτικο καιρό άλλα σταδιακά θα υπάρξει μια περίοδος περίπου 10ημερων 5 έως 15 του μήνα που διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα δώσουν βροχές και χιόνια στα ορεινά της χώρας. Οι πιθανότητες για αξιόλογες χιονοπτώσεις στα πεδινά της Βόρειας Ελλάδας είναι μικρές ενώ είναι σχεδόν μηδαμινές να συμβεί ψυχρή εισβολή που θα επηρεάσει τα ανατολικά προσημενα. Δηλαδή μέχρι και τις 15 περίπου του μήνα κρατάμε την τάση για βροχές αξιόλογες και χιονοπτώσεις σε ορεινές και πιθανόν ημιορεινές περιοχές της Βόρειας χώρας.

 Από τις 15 του μήνα και μετά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο καιρός άστατος με λιγότερες βροχές και μεγαλύτερα διαστήματα βελτιωμένου καιρού. Οι θερμοκρασίες θα έχουν την τάση να ανέβουν σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και ίσως να πλησιάσουν και τους 18-20 βαθμούς κάποιες ήμερες. Ενδιάμεσα βέβαια θα έχουμε και κάποιες μέτριες ψυχρές εισβολές που θα δώσουν μικρά κρύα διαστήματα 1-2 ημερών. Πιθανόν 22-25 του μήνα να έχουμε μια σύντομη ψυχρή εισβολή. Ενώ το τέλος του μήνα πιθανόν να είναι ανοιξιάτικο.

Συμπερασματικά έχουμε να πούμε για τον Φλεβάρη ότι θα έχουμε κανονικές βροχές  με θερμοκρασίες αρχικά κοντά στις κανονικές τιμές ενώ μετά τα μέσα αυτού θα ανέβουν σε επίπεδα πάνω από τα κλιματικά. Οι λίγες ψυχρές εισβολές δεν φαίνεται να μπορούν να φτάσουν τα χιόνια στα πεδινά της Βόρειες Ελλάδας και αυτές το πρώτο 15ημερο του μήνα.

H Εκτίμηση βασίζεται σε χάρτες αποκλίσεων και δεν έχει καμία σχέση με αναλυτική πρόγνωση ανα περιοχή της χώρας. Δείχνει την γενική τάση για το μήνα με τα ποσοστά επιτυχίας άνω των 7ημερων να είναι πάντοτε χαμηλά.


Σχόλια