ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 13-14.2.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Τετάρτη προβλέπεται σταδιακή αλλαγή του καιρού από τα Δυτικά με βροχές και χιόνια στα ορεινά της Δυτικής Κεντρικής και Βόρειας χώρας και καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα.Στην Ήπειρο την Δυτική Θεσσαλία  και τη Δυτική Μακεδονία θα χιονίσει και σε περιοχές στα 800 με 900μετρα υψόμετρο ενώ στη Ανατολική Θεσσαλία και την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη άνω των 1200 μετρων.Τα εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στο Βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη τα φαινόμενα θα είναι ασθενή και σποραδικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δυτικά αρχικά Νότιοι 8 μποφόρ με σταδιακή σημαντική εξασθένηση ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν Νοτιοδυτικοί 6-7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια από 1 έως 10 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τέταρτη προβλέπεται συννεφιά με βροχές κατά διαστήματα και χιόνια στα ορεινά άνω των 1000 μετρων στη Δυτική Θεσσαλία και άνω των 1200μετρων στην Ανατολική. Βελτίωση του καιρού θα σημειωθεί από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ και στις Σποράδες  5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 2 έως 11 βαθμούς, στα Τρίκαλα την Λάρισα και την Καρδίτσα από 2 έως 13 βαθμούς στο Βόλο από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Πέμπτη προβλέπεται κακοκαιρία στο Αιγαίο την Ανατολική Στερεά και Εύβοια και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με ισχυρές βροχές κατά διαστήματα και καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα.Χιόνια στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας πάνω από τα 1000μετρα υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα έχει και ανοιγματα και οι βροχές θα είναι λιγοτερες ενώ στην Δυτική Ελλαδα θα υπαρχουν και μεγαλα διαστήματα ηλιοφανειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ που από το βραδυ θα αρχισουν να στρεφοντε σε Βοριαδες από τα Δυτικά και Βορεια της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια από -3 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Πέμπτη προβλέπεται συννεφιά κατά διαστήματα με βροχές που θα είναι πιο αξιολογες στα ανατολικα του Νομου Λαρισας τον Νομο Μαγνησιας και τις Σποράδες ενώ λιγα χιόνια θα σημειωθουν στα ορεινα ανω των 1300μετρων.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 0 έως 10 βαθμούς, στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και την Λάρισα από 0 έως 12 βαθμούς και στο Βόλο από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια