ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 15-16-17.2.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Παρασκευή προβλέπεται κακοκαιρία στην Δυτική Μακεδονία την Θεσσαλία την Ανατολική Στερεά την Εύβοια την Ανατολική Πελοπόννησο τις Κυκλάδες και το κεντρικό Αιγαίο με ισχυρές βροχές στα πεδινά, τοπικές καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και χιόνια στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας πάνω από τα 900μετρα στα βορειότερα και πάνω από τα 1100μετρα στα νοτιότερα τμήματα τ. Στην υπόλοιπη χώρα η συννεφιά θα δώσει ασθενείς τοπικές βροχές και λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το απόγευμα και από τα βόρεια ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δυτικά και Νότιο Αιγαίο Βορειοδυτικοί 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση ενώ στο Βόρειο Αιγαίο Βορειοανατολικοί 7-8 μποφόρ που θα εξασθενήσουν και εκεί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια από 0 έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 11 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Παρασκευή προβλέπεται συννεφιά με βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά άνω των 900μετρων. Λίγες καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν στις Σποράδες. Από το απόγευμα θα αρχίσει ύφεση των φαινόμενων από τα Βορειοδυτικά του διαμερίσματος.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς 2-3 μποφόρ ενώ στις Σποράδες Βόρειοι 5-6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 3 έως 11 βαθμούς, στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 4 έως 12 βαθμούς στη Λάρισα από 4 έως 11 βαθμούς και στο Βόλο από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για το Σάββατο προβλέπεται στη Μακεδονία το Βόρειο Αιγαίο και την Ανατολική Θεσσαλία νεφώσεις με ασθενείς βροχές που προς το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος αλλά από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά θα αυξηθούν οι νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές κατά περιόδους έντονες στο Ιόνιο την Ήπειρο την Δυτική Μακεδονία την Θεσσαλία την Στερεά την Πελοπόννησο το κεντρικό και νότιο Αιγαίο τις Κυκλάδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χωράς πάνω από τα 600μετρα στη Δυτική Μακεδονία, πάνω από τα 800μ στη Θεσσαλία πάνω από τα 1100μ στη Στερεά και πάνω από τα 1200μ στην Πελοπόννησο. Οι πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας θα δεχτούν χιονοπτώσεις με την Φλώρινα και την Κοζάνη να είναι υποψήφιες και για ελαφριά χιονοστρωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δυτικά Νοτιοανατολικοί 5-6 μποφόρ και στο Αιγαίο Ανατολικοί 5-6 μποφόρ που προς το βράδυ θα αρχίσουν να στρέφονται σε Βορειοανατολικούς σε όλα τα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -2 έως 10 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 13 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Το Σάββατο προβλέπεται συννεφιά συμπαγή με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά άνω των 800 μετρων. Από το απόγευμα και από τα Δυτικά θα υπάρξει ένταση των βρόχων στα πεδινά και των χιονοπτώσεων στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και στο εσωτερικό αλλά και στις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 4 έως 9 βαθμούς στα Τρίκαλα την Λάρισα και την Καρδίτσα από 4 έως 10 βαθμούς και στο Βόλο από 6 έως 11βαθμους Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Κυριακή προβλέπεται αρχικά κακοκαιρία στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία την Θεσσαλία την Ανατολική Στερεά την Εύβοια και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Δυτικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς πάνω από τα 600-700μετρα περίπου. Οι πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας θα δεχτούν ασθενείς χιονοπτώσεις καθώς και το Καρπενήσι στην Κεντρική χώρα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με λίγες βροχές. Ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη την επικράτεια από το απόγευμα αλλά στην Ήπειρο και την Δυτική Μακεδονία εκ νεου προς το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις και πάνω από τα 500μετρα υψομετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δυτικά Βόρειοι 5-6 μποφόρ σε σταδιακή σημαντικη εξασθένηση από το μεσημερι. Στο Αιγαίο θα πνέουν Ανατολικοί Βορειοανατολικοί 6-7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δυτικά από -2 έως 12 βαθμούς στην υπόλοιπη ηπειρωτικη χώρα από -1 έως 10 βαθμούς και στο Αιγαίο από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Κυριακή προβλέπεται αρχικά κακοκαιρία με βροχές κατά διαστηματα έντονες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά άνω των 600μετρων ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Σποράδες. Προς το βράδυ ο καιρος θα βελτιωθεί από τα δυτικα προς τα ανατολικα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Ανατολικες διευθύνσεις στο εσωτερικό 2-3 μποφόρ και στα παραθαλασσια και τις Σποράδες 5με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 3 έως 7 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και την Λάρισα από 4 έως 9 βαθμούς και στο Βόλο από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια