ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 6-7.2.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Τετάρτη προβλέπεται στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά που μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις που στα δυτικά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες ενώ χιόνια πυκνά να πεσουν στην Πίνδο πάνω από τα 1400μετρα Λίγες βροχές θα σημειωθούν και στο ανατολικό Αιγαίο προς το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δυτικά Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5-6 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο αρχικά ασθενείς που σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 μποφόρ.

H θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 1 έως 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 18 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τετάρτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που μετα το μεσημερι στα δυτικα ορεινα θα αυξηθουν και εκει θα σημειωθούν τοπικές βροχες. Στην πεδινη Θεσσαλια οι βροχες θα ειναι ασθενεις και θα ξεκινησουν απο το βραδυ και απο τα δυτικοτερα τμηματα.

Οι ανεμοι θα πνεουν Νοτιοδυτικοι 2-3 μποφορ.

Η θερμοκρασια θα κυμανθει στη Καλαμπακα απο 3 εως 13 βαθμους , στα Τρικαλα και την Καρδιτσα απο 3 εως 15 βαθμους , στη Λαρισα απο 3 εως 16 βαθμους και στο Βολο απο 7 εως 17 βαθμους κελσιου.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Πέμπτη προβλέπεται σταδιακή αλλαγή του καιρού από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες που θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεαστεί όλη η χώρα μέχρι το τέλος της ημέρας. Χιονια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας πάνω από τα 1100μετρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Δυτικοί Νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφορ και στα νοτια αργοτερα 8 μποφορ ενώ στο Αιγαίο Νοτιοι νοτιοδυτικοί 9-10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλαδα 2 εως 13 βαθμους , στα υπολοιπα ηπειρωτικα απο 4  έως 18 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου απο 11 εως 20 βαθμους κελσιου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Για Πέμπτη προβλέπεται συννεφια με βροχές και μπορες κατα διαστηματα και πυκνες χιονοπτωσεις στην Πινδο και τον Ολυμπο πανω απο τα 1200μετρα ενω προς το βραδυ θα χιονισει και σε περιοχες κοντα στα 800-900μετρα υψομετρο στα βορεια των Νομων Τρικαλων και Λαρισας. Βελτιωση θα παρουσιασει ο καιρος το κατα τη διαρκεια της νυχτας προς την Παρασκευη.

Οι ανεμοι θα πνεουν Νοτιοδυτικοι 3 με 4 μποφορ στο εσωτερικο και 6-7 μποφορ στα ορεινα και τις Σποραδες.

Η θερμοκρασια θα κυμανθει στην Καλαμπακα απο 3 εως 8 βαθμους στα Τρικαλα και την Καρδιτσα απο 5 εως 12 βαθμους στη Λαρισα απο 5 εως 14 βαθμους και στο Βολο απο 7 εως 15 βαθμους κελσιου.

Σχόλια