ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 1-2.4.2013

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Δευτέρα προβλέπεται συννεφιά στην ανατολική Μακεδονία την Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο με τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες με βελτίωση αργότερα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες συννεφιες από το απόγευμα στα νοτιοδυτικά. Το πρωί θα σημειωθούν ομίχλες σε θαλάσσιες αλλά και ηπειρωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές Νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση αργότερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δυτικά από 6 έως 21 βαθμούς στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από 5 έως 24 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 21 βαθμούς ενώ στην Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει και τους 24 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Δευτέρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα ορεινά από το απόγευμα. Ειναι πιθανον να σημειωθουν τοπικες ομιχλες νωρις το πρωι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 μποφόρ στο εσωτερικό και 5 στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Καλαμπάκα από 8 έως 21 στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 8 έως 22 στη Λάρισα από 9 έως 23 και στο Βόλο από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Τρίτη προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με αραιές νεφώσεις που γρήγορα από τα Νοτιοδυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά που θα είναι έντονες στην Ήπειρο την Δυτικά και Κεντρική Μακεδονία την Δυτική Στερεά την Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία καθώς και στο Βόρειο Ιόνιο. Στην ανατολική και νότια Νησιωτική Ελλάδα η συννεφιά θα αυξηθεί αλλά θα σημειωθούν μόνο τοπικές βροχές με συνοδεία σκόνης από την Αφρική.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ που σταδιακά από το βράδυ και από τα Δυτικά θα αρχίσουν να στρέφονται σε Δυτικούς Βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα από 7 έως 23 βαθμούς ενώ στη Δυτική Μακεδονία η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 12 έως 22 βαθμούς ενώ στην Βόρεια Κρήτη λογω των καταβατικων ανεμων η μέγιστη θα φτάσει και τους 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τρίτη προβλέπεται συννεφιά  που το μεσημερι και το απόγευμα θα δωσει στα Δυτικά και Βόρεια τμηματα βροχές και καταιγίδες. Στα ανατολικα του Νομου Λαρισας και το Νομο Μαγνησιας οι βροχές θα είναι λίγες και μικρης διαρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενεις αρχικά αλλά μετα το μεσημερι θα στραφουν σε ανατολικους 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 9 έως 15 βαθμούς στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 10 έως 16 βαθμούς στη Λάρισα από 10 έως 18 βαθμούς και στο Βόλο από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια