ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Μακροπρόθεσμη πρόβλεψη 1/3/2013 εως 31/3/2013.

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία στην μακροπρόθεσμη του Ιανουαρίου άλλα και του Φεβρουάριου θα επιχειρήσουμε να ρίξουμε λίγο φως στην πορεία του Μαρτίου 2013 στη χώρα μας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που μπορούμε να αναλύσουμε καλός καιρός θα επικρατήσει το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου με πολύ λίγες βροχές και με θερμοκρασίες λίγο υψηλότερες των κλιματικών. Υπάρχει ένα διάστημα 11 με 18 του μήνα μέσα στο όποιο υπάρχει σημαντική πιθανότητα για ψυχρή εισβολή μέτριας έντασης με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά καθώς και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Μετά τις 19 ο καιρός φαίνεται να γίνεται μαλακός με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές που μάλλον αυτό δείχνει δραστηριότητα χαμηλών από τα δυτικά μας και πιθανότατα και η πρώτη άνοδο της θερμοκρασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη.Τέλος προς το τέλος του μήνα ο ξηρός καιρός θα επανέλθει με θερμοκρασίες ανοιξιάτικες και ίσως να έχουμε και κάποιο Βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο.

Συμπερασματικά ο Μάρτιος δείχνει ένας φυσιολογικός μήνας από άποψη βρόχων και θερμότερος από άποψη θερμοκρασίας. Οι πρώτες και οι τελευταίες μέρες του δεν δείχνουν να σημειώνονται βροχές ενώ στα μέσα του μήνα συγκεντρώνεται το πιο ενδιαφέρον διάστημα με βροχές -πτώση θερμοκρασίας. Τέλος οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται σε ανοδική τροχιά συνεχώς με το διάστημα που προαναφέραμε στα μέσα του μήνα για κάποια ψυχρή εισβολή. Θερμότερη περίοδο δείχνει να ειναι το διάστημα 20-27 του μήνα με θερμοκρασίες κοντά στους 22-25 βαθμους στις ευπαθεις στη ζεστη περιοχες της Ελλαδας ενώ το διάστημα 11-16 οι θερμοκρασίες στα Βορεια δεν θα ξεπερασουν τους 10 βαθμους κελσιου.

Kαλη ανοιξη λοιπον σε ολους!!!!

Σχόλια