ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Κλιματικά στοιχεία Φεβρουαρίου 2013

O Φεβρουάριος μπορεί να χαρακτηριστεί ένας ζεστός μήνας με τη μέση θερμοκρασία να κυμαίνεται περί τους 2 βαθμους παραπάνω από τις κλιματικές τιμές της περιοχές. Οι ψυχρές εισβολές ήταν απούσες όλο το μήνα και μάλιστα είχαμε 2 με 3 επεισόδια μεταφοράς αφρικάνικης σκόνης καθώς και λασποβροχων σε πολλές περιοχές της χώρας. Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε τα βασικά στατιστικά του μήνα στους 5 σταθμούς της πόλης που παρέχουν μηνιαία δελτία και είναι εύκολο να συλλεχθούν και να επεξεργαστούν.

Κλιματικά στοιχεία των βασικών σταθμών της πόλης τον Φεβρουάριο 2013.
 Με λευκό χρώμα σημειώνονται τα στοιχεία των 2 υπαίθριων σταθμών στην αγροτικη περιοχη Αγια Μαρίνα και στο αεροδρόμιο (ΕΜΥ) και με μαυρο τα στοιχεια των 3 σταθμων εντος της πόλης(ΑΤΑ-6ΔΡΟΜΟΙ-ΕΑΑ)

Τα μοντέλα και το υψόμετρο των σταθμών αναγράφονται παρακάτω
AΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ-DAVIS VUE-3m από το έδαφος
ΕΜΥ-ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΚΛΩΒΟΣ STEVENSON-2m από το έδαφος
6 ΔΡΟΜΟΙ-DAVIS VUE-30m από το έδαφος
EΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ-DAVIS VP2 FAN-ASPIRATED-3m από το έδαφος
ATA-DAVIS VP2 FAN-ASPIRATED-8m από το έδαφος

O υετός παρουσίασε ομοιομορφία με όλους τους σταθμούς να καταγράφουν μεταξύ των 63 και τον 69χιλιοστων με την Βορειοδυτική πλευρά της πόλης να καταγράφει ως συνήθως λιο μεγαλύτερο υετός και τα ανατολικοτερα (ΕΜΥ) λιγο λιγοτερο.

Στη Θερμοκρασια οι τιμές απο τους 2 υπαθριους σταθμους ειναι ακριβως οι ιδιες. 3,5βαθμοι η μεση ελάχιστη και 13.4 βαθμοί η μέση μέγιστη. Η πόλη αν και Φλεβάρης δείχνει ότι είναι πιο θέρμη από την ύπαιθρο εκτός από τον σταθμό στους 6 Δρόμους που βρίσκεται σε πολύ μεγάλο υψόμετρο και είναι λογικό να μην μετρα τόσο μεγάλες μέγιστες θερμοκρασίες. Οι άλλοι 2 σταθμοί και ιδιαίτερα ο σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που βρίσκεται τοποθετημένος και κοντά στο έδαφος και στα δυτικά θερμότερα μέρη της πόλης αλλά και ο σταθμός στην περιοχή ΑΤΑ είναι πιο θερμοί κατά 0.6 και 0.2 βαθμους σε σχέση με την ύπαιθρο στη μέση μέγιστη θερμοκρασία. Στην μέση ελάχιστη είναι λογικό να υπάρχει μια απόκλιση περί των 2 ως 2,5 βαθμών της υπαίθρου και των σταθμών της πόλης  με την πόλη σαφώς να είναι θερμότερη.

Στον παρακάτω πίνακα είναι σημειωμένες οι απόλυτα μέγιστες και απόλυτα ελάχιστες θερμοκρασίες των 5 σταθμών.


Είναι εμφανές το οτι οι υπαίθριοι σταθμοί σημειωσαν ημερες παγετου 2ημερες ο σταθμός της ΕΜΥ και 2ημερες επισης ο σταθμός στην Αγια Μαρίνα.Ο σταθμός της ΕΜΥ μετρησε σαν απολυτα ελάχιστη του μηνα -1,2 βαθμους και ο σταθμος στην Αγ.Μαρινα -1,9 βαθμους κελσιου. Στην πολη οι απόλυτα ελάχιστες κυμανθηκαν απο 1,0 εως 1,9 βαθμους κελσιου. Στις απόλυτα μεγιστες οι διαφορες ηταν μικρες και κυμανθηκαν απο 21,5 εως 22,5βαθμους κελσιου. Την μικροτερη τιμη σημειωσε ο σταθμος στους 6 Δρομους που βρίσκεται στα 30μετρα πανω από το έδαφος και την μεγαλυτερη ο σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στα Δυτικα θερμότερα μέρη της πόλης.

Σχόλια