ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 22-23-24.3.2013

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Παρασκευή προβλέπεται αρχικά κακοκαιρία στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα καθώς και στο Ανατολικό Αιγαίο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας και Θράκης πάνω από τα 1100 μετρα υψόμετρο. Τα πιο έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν στη Θράκη καθώς και σε ολόκληρο το ανατολικό Αιγαίο και χρήζουν μεγάλης προσοχής. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με λίγη συννεφιά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα αρχίσουν από τα Δυτικά και Βόρεια να στρέφονται σε Βορειοδυτικούς με σημαντική ενίσχυση στα 8 με 9 μποφόρ και πιθανόν για λίγο και τα 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δυτικά και Βόρεια από 3 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Παρασκευή προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο μέχρι το μεσημέρι στην Πίνδο και τα υπόλοιπα ορεινά η συννεφιά θα δώσει ασθενείς βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές Βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ στο εσωτερικό ενώ στα ορεινά και τις Σποράδες μεγάλη προσοχή αφού ο άνεμος θα φτάσει και τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 5 έως 17 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και την Λάρισα από 7 έως 18 βαθμούς και στο Βόλο από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για το Σάββατο προβλέπεται σημαντική βελτίωση του καιρού με ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα ενώ μόνο νωρίς το πρωί στο Βορειοανατολικό Αιγαίο θα σημειώνονται λίγες βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βορειοδυτικές διευθύνσεις αρχικά 5-6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι και μετα.σε ολα τα πελαγη.

Η θερμοκρασια θα κυμανθεί στην Ηπειρο και τη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 17 βαθμούς στην υπόλοιπη ηπειρωτικη χώρα από 0 έως 20 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Το Σάββατο προβλέπεται σχεδον αιθριος καιρός με λίγες νεφωσεις το απογευμα στα ορεινα.

Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοι 2-3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 0 έως 17 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από 0 έως 18 βαθμούς και στο Βόλο από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Κυριακη προβλέπεται σχεδον αιθριος καρος και μόνο το απογευμα θα αναπτυχθουν νεφωσεις στα ορεινά της κεντρικης και βορειας Ελλαδας και εκει είναι πιθανόν να σημειωθούν λίγες βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοανατολικες διευθύνσεις στα πελαγη αρχικά 4-5 μποφορ και αργοτερα 6-7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βορεια από 2 εως 17 βαθμούς στα Δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Κυριακη προβλέπεται σχεδον αιθριος καιρός με αραιες νεφωσεις το μεσημέρι και το απογευμα που στα ορεινά είναι πιθανόν να δωσουν ασθενείς βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοανατολικες διευθύνσεις 2 μποφόρ και στις Σποράδες αργοτερα 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 5 έως 18 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από 4 έως 20 βαθμούς και στο Βόλο από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια