ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 27-28.3.2013

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Τετάρτη προβλέπεται καλός καιρός στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο με λίγες συννεφιες κατά περιόδους. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται συννεφιά κατά διαστήματα αυξημένη με τοπικές βροχές που στα Δυτικά τα Βόρεια και το Βορειοανατολικό Αιγαίο θα είναι αξιόλογες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές Νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ σε όλα τα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δυτικά και Βόρεια από 3 έως 18 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 20 βαθμούς ενώ στην Βόρεια Κρήτη η μεγίστη λόγω των νοτιοδυτικών ανέμων θα φτάσει και τους 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τετάρτη προβλέπεται συννεφιά κατά διαστήματα αυξημένη με τοπικές βροχές και μπόρες στα ορεινά και ημιορεινά ενώ στο εσωτερικό της πεδιάδας τα φαινόμενα θα είναι ασθενή και πολύ μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ορεινά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 6 έως 17 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από 7 έως 20 βαθμούς και στο Βόλο από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Πέμπτη προβλέπεται καλός καιρός στο Αιγαίο με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν στα Κεντρικά και Βόρεια και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μπόρες κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς ενώ στο Αιγαίο θα αρχίσουν από τα βόρεια να στρέφονται σε Βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Κεντρικά και Βόρεια από 1 έως 17 βαθμούς στα Δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 22 βαθμούς ενώ στην Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει και τους 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Πέμπτη προβλέπεται συννεφιά κατά διαστήματα αυξημένη με τοπικές βροχές ή μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές κυρίως.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις αρχικά 2 μποφόρ και αργότερα 3 με 4. Στις Σποράδες οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα φτασουν και τα 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 5 έως 15 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από 5 έως 17 βαθμούς και στο Βόλο από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια