ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 29-30-31.3.2013

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ


Για την Παρασκευή προβλέπεται στο Βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο την Στερεά την Θεσσαλία την Μακεδονία την Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα με βελτίωση από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει συννεφιά κατά διαστήματα μέχρι και το απόγευμα αλλά οι βροχές θα είναι σύντομες και ασθενείς.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Νοτιοανατολικές διευθύνσεις 6 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο από Ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 13 βαθμούς στα κεντρικά ηπειρωτικά από 5 έως 17 βαθμούς στα Δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 23 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 24 βαθμούς ενώ στην Βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει και τους 27 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Παρασκευή προβλέπεται συννεφιά με σποραδικές βροχές και πιθανές μπόρες στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα κυρίως. Από το απόγευμα ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από τα νότια προς τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και στο εσωτερικό και στις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 6 έως 17 βαθμούς στα Τρίκαλα και την Λάρισα από 7 έως 19 βαθμούς στην Καρδίτσα από 7 έως 20 και στο Βόλο από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για το Σάββατο προβλέπεται αραιή συννεφιά κατά διαστήματα σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από  νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με μικρή ενίσχυση αργότερα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε ολόκληρη τη χώρα και θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 21 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 26 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως  24 βαθμούς ενώ στη Βόρεια Κρήτη λόγω καταβατικών ανέμων θα ξεπεράσει και τους 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Το Σάββατο προβλέπεται καλός καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 7 έως 21 βαθμούς στη Λάρισα τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 8 έως 24 βαθμούς και στο Βόλο από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Κυριακή προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με λίγες νεφώσεις που σταδιακα στα Δυτικά και Βόρεια θα αυξηθουν και το μεσημέρι και απόγευμα θα σημειωθουν βροχές και τοπικες καταιγιδες στην Ήπειρο και την Μακεδονία καθως και στα ορεινά της Θεσσαλιας της Στερεας και της Θρακης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικα στα νότια και 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δυτικά και Βόρεια από 6 έως 22 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 8 εως 27 βαθμους και στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Κυριακή προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με ηλιοφανεια και ζεστουλα αλλα το μεσημερι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθουν και στα ορεινα θα σημειωθουν καταιγιδες που πιθανον να επηρεασουν και πεδινες περιοχες πλησιον των ορεινων ογκων.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικες διευθύνσεις ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 8 έως 22 βαθμούς στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 9 έως 24 βαθμόυς στη Λάρισα από 8 έως 25 βαθμούς και στο Βόλο από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια