ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 10-11.4.2013

Έντονη η παρουσία της αφρικάνικης σκόνης τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα το κιτρίνισμα πολλών επιφανειών από τις σποραδικές λασποβροχες που σημειώθηκαν. Το σύστημα τελικά που μας επηρέασε δεν έδωσε τα αναμενόμενα ποσά βροχής. Στις Θεσσαλικές πόλεις μετρήθηκαν από τους αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς τα παρακάτω ύψη βροχής. Τρίκαλα 8 χιλιοστά, Καρδίτσα 9 χιλιοστά, Βόλος 4 χιλιοστά και Λάρισα λόγω που ισχυρού Βόρειου ανέμου που δρα ως νεφοδιαλυτης μόνο 1 χιλιοστό.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Τετάρτη προβλέπεται αραιή συννεφιά στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά που το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά θα αυξηθεί και θα σημειωθούν λίγες τοπικές μπόρες στην Πίνδο και τα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός με λίγες νεφώσεις κατά τόπους.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ σε όλα τα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε όλη την ηπειρωτική χώρα από 4 έως 24 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τετάρτη προβλέπεται αραιή συννεφιά τα διαστήματα αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 6 έως 20βαθμους στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από 7 έως 22 βαθμούς και στο Βόλο από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Πέμπτη προβλέπεται καλός καιρός στην Δυτική Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν οι νεφώσεις στα ορεινά και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες κατά μήκος των Βόρειων συνόρων της χώρας μας και κυρίως στους Νομούς Σερρών Δράμας Ξάνθης Ροδόπης και Έβρου. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα λίγο πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ που γρήγορα θα γίνουν Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 5 έως 25 βαθμούς Κέλσιου στα ηπειρωτικά και από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου στα νησιωτικά τμήματα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Πέμπτη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 8 έως 22 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από 9 έως 24 βαθμούς και στο Βόλο από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια