ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Μακροπρόθεσμη πρόβλεψη 1/4/2013 εως 30/4/2013.

Με τα στοιχεία που μπορούμε να έχουμε στην διάθεση μας ο Απρίλιος θα είναι ένας ανοιξιάτικος μήνας με άστατο καιρό κατά περιόδους και αρκετές βροχές και καταιγίδες. Είναι πιθανόν να σημειωθεί περισσότερος υετός από την κλιματική τιμή και δεν φαίνεται να συγκεντρώνεται σε κάποιο συγκεκριμένο διάστημα του μήνα αλλά θα έχουμε συνεχείς αλλαγές του καιρού ανα 3-4 μέρες.

Η θερμοκρασία αν και θα κάνει σκαμπανεβάσματα θα έχει ανοδική πορεία από τους 20-22 βαθμούς μεγίστη τις πρώτες μέρες να πλησιάσει και τους 30 βαθμούς προς το τέλος του κάποιες ημέρες. Συγκεντρωτικά θα είναι και αυτός ένας ακόμα θερμότερος μήνας από τα κλιματικά δεδομένα αλλά δεν δείχνει να ξεφεύγει σημαντικά. Σημαντικότερη <<ψυχρή>> για τα δεδομένα της εποχής βέβαια εισβολή θα έχουμε την περίοδο 8 έως 13 του μήνα με κάποια κάμψη της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά. Μετά τις 15 του μήνα ο καιρός αν και άστατος δεν δείχνει ικανός να κάνει σημαντικές πτώσεις θερμοκρασίας.

Ο υετός όπως είπαμε και πιο πάνω δείχνει  να είναι κατανεμημένος ομοιόμορφα στα δεκαήμερα του μήνα και να είναι ότι καλύτερο για τους αγρότες. Είναι μεγάλη η πιθανότητα να σημειωθούν και πάνω από 50 χιλιοστά υετου στη Λάρισα όταν η κλιματική τιμή της τελευταίας 60 ετιας είναι 34 χιλιοστά.

Ανακεφαλαιώνοντας έχουμε να πούμε ότι θα έχουμε έναν ελαφρός ζεστό Απρίλιο με αρκετα περισσοτερο υετο από τις κλιματικες τιμες.

Σχόλια