ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 15-16.4.2013

Πολύ υψηλές οι θερμοκρασίες που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε. Η επικράτηση λίβα Νοτιοδυτικού ανέμου ανέβασε την Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα. Μπορούμε να αναφέρουμε τους 29 βαθμούς στη Λάρισα την Καρδίτσα  τα Τρίκαλα το Λευκοχωρι Φθιώτιδας και την Σπάρτη τους 28 βαθμούς στη Καλαμπάκα τους 27 βαθμούς στο Βόλο και τους 25 βαθμούς στην Αγιά Λάρισας. Οι θερμοκρασίες είναι από Μ.Σ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθώς και κάποιων ιδιωτών και είναι απόλυτα αξιόπιστοι.Η επόμενη Βδομάδα θα είναι αρχικά δροσερή για να ζεστάνει προς το τέλος αυτής.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Δευτέρα προβλέπεται συννεφιά με τοπικές καταιγίδες στο Βόρειο Αιγαίο το πρωί ενώ προς το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα ηπειρωτικά από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Σπάρτη και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους. Το υπόλοιπο Αιγαίο δεν θα επηρεαστεί από την αστάθεια και ο καιρός θα παραμείνει καλός όλη την ήμερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βορειοδυτικές διευθύνσεις αρχικά 5 μποφόρ και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο αλλά μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 7 με 8 μποφόρ κυρίως στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στα Δυτικά από 7 έως 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 21βαθμους και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Δευτέρα προβλέπεται αρχικά καλός καιρός στο εσωτερικό ενώ στις Σποράδες θα εκδηλώνονται τοπικές μπόρες κατά διαστήματα. Προς το μεσημέρι και το απόγευμα και στο εσωτερικό οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στις Σποράδες 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα πέσει και θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 6 έως 18 βαθμούς στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 7 έως 20 βαθμούς στη Λάρισα από 5 έως 20 βαθμούς και στο Βόλο από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Τρίτη προβλέπεται ασθενείς τοπικές βροχές και λίγες μπόρες στην Ανατολική Θεσσαλία την Ανατολική Στερεά και Εύβοια την Ανατολική Πελοπόννησο τις Κυκλάδες την Βόρεια Κρήτη και το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Στην υπόλοιπη Δυτική και ηπειρωτική χωρα ο καιρός θα είναι καλός με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα που δεν θα δώσει κάποιο αξιόλογο φαινόμενο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3 με 4 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα είναι πολύ ενισχυμένοι φτάνοντας τα 8 και τοπικά και 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δυτικά και Βόρεια από 3 έως 23 βαθμούς στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από 5 έως 22 και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τρίτη προβλέπεται καλός καιρός αρχικά με νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα που πιθανόν να δώσουν λίγες τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα μικρής διάρκειας. Λίγες μπορες πιθανόν να σημειωθούν το πρωί και στις Σποράδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 με 3μποφορ στο εσωτερικό και 5 με 6 στις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 6 έως 19 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από 6 έως 21 βαθμούς και στο Βόλο από 9 έως 21 βαθμούς Κέλσιου.

Σχόλια