ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 17-18.4.2013

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Τετάρτη προβλέπεται γενικά καλός καιρός με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα που στην Εύβοια την Ανατολική Στερεά και τη Κρήτη θα είναι πιο πυκνές και το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι βροχές αυτές δημιουργούνται από το Βορειοανατολικό ρεύμα στο Αιγαίο γι αυτό και ονομάζονται και βροχές βόρειου ρεύματος.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Βόρειες διευθύνσεις 3 με 5μποφορ με εξασθένηση ενώ στο Αιγαίο θα επικρατεί ισχυρό Βορειοανατολικό ρεύμα 7 με 8 μποφόρ που μετά το απόγευμα θα εξασθενήσει.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δυτικά και Βόρεια από 3 έως 23 βαθμούς στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από 6 έως 21 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τετάρτη προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και μόνο στις Σποράδες και τα ανατολικά προσήνεμα του Πηλίου Όθρυος και Κισσάβου ειναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς σύντομες ψιχαλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 μποφόρ στο εσωτερικό ενώ στις Σποράδες Βόρειοι 6 μποφόρ με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 7 έως 19 βαθμούς στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 7 έως 20 βαθμούς στη Λάρισα από 6 έως 19 βαθμούς και στο Βόλο από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Πέμπτη προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Το μεσημέρι και το απόγευμα και από τα βόρεια θα αυξηθούν οι νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά από την Ξάνθη έως την Καλαμάτα. Στο Νότιο Ιόνιο είναι πιθανόν να σημειωθούν και σύντομες καταιγίδες. Το Αιγαίο η ανατολική Στερεά οι Κυκλάδες και η Κρήτη θα έχουν καλό καιρό ολόκληρη την ημέρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά Βόρειοι 4 μποφόρ με εξασθένηση ενώ στο Αιγαίο θα διατηρηθει ολόκληρη την ήμερα ενας Βοριας 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δυτικά και Βόρεια από 4 έως 22 βαθμούς στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από 7 έως 20 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Πέμπτη προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλα το μερημερι και το απόγευμα θα αυξηθούν οι νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές σε ολοκληρο το διαμερισμα συντομης διαρκειας ομως αφου νωρις το βραδυ ο καιρος θα βελτιωθει. Στις Σποράδες παρα την τοπικη συννεφια δεν θα σημειωθούν βροχές οπως και στα ανατολικα και νοτια του Νομου Μαγνησιας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Ανατολικες διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ στο εσωτερικό και 4 με 5 στις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 7 έως 17 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και την Λάρισα από 7 έως 18 βαθμούς και στο Βόλο από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια