ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 8-9.4.2013

Πολύ υψηλές οι θερμοκρασίες που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα λόγω της θερμής μεταφοράς. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στην Κρήτη και ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τους 33 βαθμούς στους Αρμένιους Χανίων τους 32 βαθμούς στα Φαλασαρνα Χανίων και τους 31 βαθμούς στον Αλικιανο Χανίων ενώ και στα Χανιά και το Ηράκλειο η θερμοκρασία προσέγγισε τους 30 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στη Λιβαδειά 28 βαθμοι και το Λευκοχωρι Φθιώτιδας με 26 βαθμούς ενώ στη Θεσσαλική πεδιάδα Τρίκαλα Καρδιτσα και Λαρισα σημείωσαν 25 βαθμούς Κελσίου.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Δευτέρα προβλέπεται κακοκαιρία στη Θεσσαλία την Μακεδονία την Ήπειρο την Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες . Σταδιακά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να κινούνται νοτιότερα και θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη χώρα εκτός από τις Κυκλάδες ενώ συγχρόνως ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από τα Βόρειο δυτικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν αργά το βράδυ στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας πάνω από τα 1700μετρα. Σημαντική μεταφορά σκόνης θα μειώσει την ορατότητα αλλά και θα σημειωθούν και λασποβροχες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δυτικά και τα Βόρεια Βόρειοι 8 με 9μποφορ ενώ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο αρχικά Νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ που και εκεί θα επικρατήσει Βόρειο ρεύμα που θα αρχίσει να εξασθενεί σημαντικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Θεσσαλία την Μακεδονία και την Θράκη από 6 έως 18 βαθμούς ενώ στα Δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Δευτέρα προβλέπεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν και αργα το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί στο εσωτερικό ενώ στα ορεινά θα παραμείνουν τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Σημαντική μεταφορά σκόνης θα επηρεάσει την ορατότητα αλλά θα σημειωθούν και λασποβροχες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ ενώ στις Σποράδες για λιγo θα φτάσουν και τα 8 μποφορ αλλά θα σημειωθεί σημαντική εξασθένηση από το απόγευμα και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 8 έως 16, στα Τρίκαλα και την Καρδιτσα από 9 έως 18 βαθμούς στη Λαρισα από 9 έως 17 βαθμούς και στο Βολο από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Τριτη προβλέπεται βελτιωση του καιρου σε ολη τη χώρα και μονο το μεσημέρι και το απόγευμα στα Δυτικά Κεντρικα και Βόρεια οι νεφωσεις θα αυξηθουν και θα σημειωθεί η γνωστη ανοιξιατικη ασταθεια με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ορεινά και ημιορεινα κυριως. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμεινει καλος ολη την ημερα με αραιες νεφωσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιονιο και το νότιο Αιγαίο από δυτικες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ ενώ στο Βόρειο και κεντρικό Αιγαίο από βορειοανατολικες διευθύνσεις 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια απο 3 εως 18 βαθμους στα Δυτικα και τα υπολοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 20 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαιου απο 8 εως 22 βαθμους κελσιου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τριτη  προβλέπεται βελτιωμενος καιρός με αραιες νεφωσεις που θα αυξηθουν το μεσημερι και το απόγευμα και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ορεινά και ημιορεινα ενω δεν αποκλειεται μερικες μπορες να μπορεσουν να επιβιωσουν και στο εσωτερικό της πεδιαδας. Στις Σποράδες ο καιρός θα παραμεινει καλος με λιγες νεφωσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικες διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ στο εσωτερικό και 4 με 5 στα Δυτικά ορεινα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 7 έως 17 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδιτσα και τη Λαρισα από 8 έως 19 βαθμούς και στο Βολο από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια