ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 13-14.5.2013

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Δευτέρα προβλέπεται αρχικά στη Κεντρική Μακεδονία την Θεσσαλία και το Θερμαΐκό νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με λίγες τοπικές μπόρες στη Δυτική Ελλάδα και τη Στερεά. Το μεσημέρι όμως και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν σε όλα τα ηπειρωτικά αλλά και το Βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που θα είναι έντονες στη Θεσσαλία τη Στερεά την Ήπειρο την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία την Θράκη και την Πελοπόννησο. Προσοχή κατά τη διάρκεια των καταιγίδων οι άνεμοι ενισχύονται αρκετά ενώ είναι πιθανές και χαλαζοπτώσεις. Στην Ανατολική Πελοπόννησο την Αττική τις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι πιο καλός με πιθανότητες κάποιων σποραδικών ομβρων το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δυτικά Βορειοδυτικοί 4 με 5 και αργότερα 6 με 7 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο αρχικά Νότιοι 3 με 4 μποφόρ αλλά σταδιακά από το Θερμαΐκό και το Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε Βορειοδυτικούς και θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα λόγω των βροχών και των καταιγίδων θα κυμανθεί γενικά σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα από 10 έως 24 βαθμούς (στην Δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα φτάσει τους 19 βαθμούς) και στη νησιωτική χώρα από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Δευτέρα προβλέπεται συννεφιά με βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Νόμο Λάρισας και Μαγνησίας. Ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση στο εσωτερικό μέχρι και το μεσημέρι αλλά στη συνέχεια η μεσημεριανή ασταθεια θα ενταθει στο εσωτερικό με βροχές και ισχυρες καταιγίδες κατά τοπους. Πιθανες χαλαζοπτώσεις και ισχυροι άνεμοι κατά τη διάρκεια των καταιγίδων.Αργα το βραδυ ο καιρός θα σημειωσει βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικες διευθυνσεις 3 μποφόρ αλλά το απόγευμα μετα τις καταιγίδες θα στραφούν σε βορειοδυτικους και θα ενισχυθουν τοπικα στα 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπακα απο 12 έως 22 βαθμούς στα Τρικαλα την Καρδιτσα και τη Λαρισα από 13 έως 23 βαθμούς και στο Βολο από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Τριτη προβλέπεται στη Δυτική και Βορεια χώρα βελτιωμενος καιρός. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα αρχικά βροχές τα τοπους και λίγες μπόρες αλλά ο καιρός θα βελτιωθει. Στο Αιγαίο όμως ο καιρός θα ειναι βαρυς με βροχές και καταιγίδες κατά περιοδους μέχρι και το απόγευμα οπου θα σημειωθει σημαντικη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βορειοδυτικες διευθυνσεις στο Ιονιο 7 με 8 μποφόρ και στο Αιγαίο 6 μποφόρ με σταδιακη εξασθενηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο εσωτερικό της ηπειρωτικης χωρας απο 7 έως 27 βαθμούς και στα νησια από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τριτη προβλέπεται αρχικά συννεφιά με τοπικές μπόρες αλλά πριν από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθει και θα βγει ηλιος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικες διευθυνσεις 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπακα από 10 έως 25 βαθμούς στα Τρικαλα την Καρδιτσα και τη Λαρισα από 10 έως 26 βαθμούς και στο Βολο από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια