ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 15-16.5.2013

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Τετάρτη προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα εκτός από την Θράκη την Βόρεια και ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα που θα υπάρχει αρχικά συννεφιά με πολύ λίγες μπόρες. Από το μεσημέρι και από τα Νοτιοδυτικά θα αρχίσει να επικρατεί αραιή συννεφιά που μέχρι το τέλος της μέρας θα έχει καλύψει το Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα αλλά χωρίς κανένα αξιόλογο φαινόμενο.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά Βορειοδυτικοί στα Ιόνιο 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 4 αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν και άλλο και θα αρχίσουν να στρέφονται σε Δυτικούς Νοτιοδυτικούς 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή μικρή άνοδο θα κυμανθεί στα Δυτικά από 9 έως 26 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 29 βαθμούς αλλά στην Δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα φτάσει μόλις τους 23 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τεταρτη προβλέπεται καλός αρχικά καιρός αλλά το απόγευμα θα σχηματιστούν αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 9 έως 26 βαθμούς στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 10 έως 28 βαθμούς στη Λάρισα από 10 έως 29 βαθμούς και στο Βόλο από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Πέμπτη προβλέπεται καλός καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα Δυτικά Κεντρικά και Βόρεια από το μεσημέρι και μετά. Δεν αναμένεται να δώσει αυτή η συννεφιά κανένα φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο ενώ μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 25 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 31 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Πέμπτη προβλέπεται καλός καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοι και αργα το απόγευμα Νοτιοανατολικοί 2-3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτερω άνοδο θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 12 έως 29 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από 13 έως 30 και στο Βόλο από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια