ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 22-23.5.2013.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Τετάρτη προβλέπεται αραιή συννεφιά κατά διαστήματα αυξημένη στην Δυτική Κεντρική και Νότια χώρα ενώ στα Βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα η αστάθεια θα αυξηθεί και θα σημειωθούν  τοπικές καταιγίδες στην Ήπειρο την Δυτική και Κεντρική και Ανατολική Μακεδονια  καθώς και στα ορεινά της Θεσσαλίας της Κεντρικής Στερεάς και της Θράκης. Η μεταφορά αφρικάνικης σκόνης θα συνεχιστεί σε μέτριες ποσότητες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία ακόμα μια μέρα θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και συγκεκριμένα στα Δυτικά και Βόρεια από 12 έως 32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 34 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 30 αλλά στη Κρήτη θα φτάσει και τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τετάρτη προβλέπεται αραιή συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας και μεταφορά μέτριας ποσότητας σκόνης.Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά και ημιορεινά της Δυτικής και Βόρειας Θεσσαλίας η μερική αστάθεια θα δώσει σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να είναι έντονες αλλά με μικρή διάρκεια.Στα πεδινά ίσως εντοπιστούν υπολείμματα με τη μορφή ψιχάλας αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις και το απόγευμα νοτιοανατολικοί 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 17 έως 31 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από 18 έως 33 βαθμούς και στο Βόλο από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Πέμπτη προβλέπεται στη Νοτια χώρα αραιές νεφωσεις με σταδιακή βελτιωση του καιρου. Στην υπολοιπη χώρα ο καιρος θα είναι καλος αλλά το μεσημερι και το απογευμα η αστάθεια θα αυξηθεί σημαντικα και θα δώσει βροχες και καταιγιδες στο Ιονιο την Δυτικη χωρα και τη Μακεδονια που πιθανόν να είναι έντονες στην Ήπειρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοδυτικες διευθύνσεις στο Ιονιο 6με 7 και αργοτερα και 8 μποφόρ και στο Αιγαίο 4με 5 και αργοτερα 6 με 7 κυριως στα Κεντρικα και Βορεια.

Η θερμοκρασία σε πτωση στη Δυτική Ελλαδα με τις βροχες θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 31 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 29 βαθμούς αλλά στην Κρήτη πιθανόν να φτάσει και τους 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Πέμπτη προβλέπεται καλος αρχικα καιρος αλλα το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθουν και θα σημειωθούν βροχες και καταιγιδες στην Πινδο τα Χασια και τον Ολυμπο ενώ υπαρχει η πιθανοτητα να φτασουν λιγες μπορες και σε ημιορεινες περιοχες πλησιον της Πινδου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοδυτικες διευθύνσεις 2 με 3και αργοτερα 4 με 5 μποφορ στο εσωτερικο ενώ στα ορεινά πιθανόν να φτασουν και τα 6 με 7 στις περιπτωσεις των καταιγιδων.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή καμψη θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 16 έως 27 βαθμούς στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 18 έως 28 στη Λάρισα από 19 έως 30 και το Βόλο από 21 έως 30 βαθμούς Κέλσιου.

Σχόλια