ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 3-4-5-6.5.2013.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Μ.Παρασκευή προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στη Δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της Ηπείρου της Θεσσαλίας και της υπόλοιπης Μακεδονίας θα αναπτυχθούν κατακόρυφης ανάπτυξης νέφη και θα εκδηλωθούν σύντομες αλλά πιθανόν έντονες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει καλός ολόκληρη την ημέρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις στα ηπειρωτικά ασθενείς ενώ στα πελάγη 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας από 12 έως 33 βαθμούς και στα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Μ.Παρασκευή προβλέπεται αραιη συννεφιά που γρήγορα θα διαλυθεί και θα επικρατήσει καλός και πολύ ζεστός καιρός. Στα ορεινά μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Στις Σποράδες ο καιρός θα παραμείνει σχεδόν αίθριος όλη την ημέρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το απόγευμα Νοτιοανατολικοί 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 14 έως 30 βαθμούς στη Λάρισα τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 15 έως 31 και ίσως τοπικά και 32 βαθμούς και στο Βόλο από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για το Μ.Σαββατο προβλεπεται καλος καιρος αρχικα αλλα το μεσημερι και το απογευμα στα ορεινα της Κεντρικης και Βορειας χωρα θα αναπτυχθουν νεφωσεις και θα σημειωθουν τοπικες καταιγιδες. Στην υπολοιπη χωρα και τα νησια ο καιρος θα παραμεινει καλος ολοκληρη την ημερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφορ και μονο στο Νοτιο ιονιο θα πνεουν Νοτιοανατολικοι 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας από 12 έως 34 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Κρήτη πιθανόν να φτάσει και τους 33 βαθμούς.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Το Μ.Σάββατο προβλέπεται καλός και πάρα πολύ ζεστός καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στις Σποράδες ο καιρός θα παραμείνει καλός ολόκληρη την ήμερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά Νοτιοδυτικοί 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 14 έως 32 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από 15 έως 34 βαθμούς και στο Βόλο από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία την Ήπειρο την Θράκη και πιθανόν στα Βορεια και Δυτικα της Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και μόνο στο νοτιο Αιγαιο θα επικρατήσει ενα Βορειο ρευμα 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας από 12 έως 34 βαθμούς και στα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη ειναι πιθανόν να φτάσει και τους 33 βαθμούς.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά και ημιορεινα τμήματα. Υπαρχει πιθανοτητα για λιγες μπορες και στην πεδιαδα. Στις Σποράδες ο καιρός θα παραμείνει καλός.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί και το απόγευμα  νοτιοανατολικοι 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα απο 15 έως 31 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από 16 έως 33 και αν η ηλιοφανεια το επιτρεψει έως 34 βαθμούς και στο Βόλο από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για τη δευτερη ημέρα του Πασχα ,την Δευτερα προβλέπεται καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες.Πιθανον να φαινομενα στη βορεια Ελλαδα και κυριως στα ορεινά να ειναι εντονα. Στο Αιγαιο ο καιρός θα παραμείνει καλός ολόκληρη την ημέρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις στο Ιονιο 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαιο 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρη καμψη στα Δυτικα και Βορεια θα κυμανθεί στο εσωτερικό της Θεσσαλίας της Στερεας και της Πελοποννησου από 15 έως 33 βαθμούς στα Δυτικα και Βορεια από 11 έως 30 βαθμούς και στο Αιγαιο απο 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Δευτερα προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να επηρεασουν και τα πεδινα τμήματα. Στις Σποράδες ο καιρός θα παραμείνει καλός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικες διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 14 έως 30 βαθμούς στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 15 έως 31 βαθμούς στη Λάρισα από 16 έως 32 βαθμούς και στο Βόλο από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.


Σχόλια