ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 7-8.5.2013.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Τρίτη προβλέπεται στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο συννεφιά με τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αρχικά θα είναι καλός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην Πίνδο και στα Δυτικά ηπειρωτικά τμήματα. Στο Αιγαίο και γύρω από το πέλαγος ο καιρός θα είναι πολύ καλύτερος με αραιές συννεφιες το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά Νότιοι 3 μποφόρ και αργότερα Βορειοδυτικοί 4με 5 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δυτικά και Βόρεια από 12 έως 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 28 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τρίτη προβλέπεται αραιή συννεφιά που το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθεί και στην Πίνδο και τον Όλυμπο θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Στις Σποράδες ο καιρός θα παραμείνει σχεδόν αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 3μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 15 έως 25 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και την Λάρισα από 16 έως 27 βαθμούς και στο Βόλο από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Τετάρτη προβλέπεται αραιή συννεφιά στα Ηπειρωτικά που το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθεί και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που θα είναι πιο αξιόλογες στην Στερεά και την Πελοπόννησο καθώς στα ορεινά της Θεσσαλίας της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Στο Αιγαίο και γύρω από το πέλαγος ο καιρός θα παραμείνει καλός με συννεφιά το απόγευμα κατά τοπους αυξημένη αλλά χωρίς βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 μποφόρ στο Ιόνιο και 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή μικρή πτώση θα κυμανθεί στα Βόρεια από 9 έως 28 βαθμούς στα Δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά με τα διαστήματα βροχών και τη συννεφιά από 12 έως 26 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τετάρτη προβλέπεται αραιή συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας αρχικά αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθεί και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και μπόρες στα πεδινά ενώ στα Ορεινά και κυρίως στην Πίνδο θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στις Σποράδες και στα παραθαλάσσια ο καιρός παρα την συννεφιά δεν θα εκδηλωθούν φαινομενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενεις αλλα το μεσημέρι και το απόγευμα θα επικρατησει ανατολικο ρευμα 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 13 έως 25 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από 14 έως 27 βαθμούς και στο Βόλο από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια