ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Μηνιαία Πρόβλεψη Ιουνίου 2013.


Με τα στοιχεία που μπορούμε να έχουμε στη διάθεση μας ο Ιούνιος θα είναι ένας καλοκαιρινός μήνας με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Αναλυτικά η πιθανή πορεία του μήνα θα είναι η ψυχρή μάζα που ήδη μας επηρεάζει να προχωρήσει σιγά σιγά ανατολικά και η θερμοκρασία να σημειώσει σταδιακή άνοδο ξεπερνώντας τους 30 βαθμούς μετά τις 8 του μήνα. Βροχές και μπόρες θα σημειωθούν το παραπάνω 8ημερο σε ορεινές κυρίως περιοχές της Δυτικής και Βόρειας χώρας ενώ στα Νότια δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά ο καιρός.

Η περίοδος 8 έως 26 του μήνα φαίνεται να είναι η πιο ζέστη και με πολλή ηλιοφάνεια στην Κεντρική και Νότια χώρα. Στη Δυτικά και Βόρεια η γνωστή από τον Απρίλη πορεία των βαρομετρικών χαμηλών θα δώσει κατά διαστήματα βροχων και λίγες μπόρες αλλά η θερμοκρασία λόγω των νοτιάδων δεν θα πέσει σημαντικά. Από την Θεσσαλία και νοτιότερα το καλοκαίρι δεν φαίνεται να επηρεαστεί μιας και οι νοτιοδυτικοί άνεμοι που θα μας συντροφευουν για πολλές μέρες θα βοηθούν την θερμοκρασία να ανέβει και τις βροχές να μενουν στα Δυτικά της Πίνδου. Την περίοδο μάλιστα από 16 έως 26 του μήνα είναι πιθανόν να έχουμε και καύσωνα στην Ανατολική χώρα κυρίως με τη θερμοκρασία ίσως και στους 38-40 βαθμούς.

Το τέλος του μηνα δείχνει να αλλάζει λίγο ο καιρός να πέφτει η θερμοκρασία και ίσως να έχουμε βροχές και μπόρες για μερικές μέρες καθώς και επικρατηση βοριά.

Συμπερασματικά ο Ιούνης θα είναι ένας πολύ ζεστός μήνας με το μέσον(12-26) του να είναι το θερμοτερο τμημα και την αρχη και το τέλος καπως πιο δροσερα και με μπόρες στη Δυτικη και Βόρεια χώρα.

Σχόλια