ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Μηνιαία Πρόβλεψη Ιουλιου 2013.

Ο Ιούνιος ήταν ένας μήνας με μεγαλύτερες θερμοκρασίες από τα κλιματικά αλλά και περιόδους βροχών και καταιγίδων. Με τα τελευταία στοιχεία ο Ιούλιος δείχνει να είναι και αυτός ένας μήνας θερμότερος των κλιματικών δεδομένων.
Οι πρώτες μέρες θα είναι σχετικά δροσερές αλλά η θερμοκρασία θα κάνει μια κορύφωση μέχρι τις 7 του μήνα περίπου με μέγιστες στους 37 βαθμούς Κελσίου. Στην συνέχεια αναμένεται ένα διάστημα με άστατο καιρό , με βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Βόρεια χώρα αλλά και κάμψη της θερμοκρασίας. Αυτό θα κρατήσει ένα διάστημα μιας βδομάδας  ενώ μετά από τις 13-14 Ιουλίου η θερμοκρασία θα ανέβει και πολύ πιθανόν να έχουμε τον 2ο καύσωνα του φετινού καλοκαιριού με μέγιστες θερμοκρασίες και κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου. Η θερμή εισβολή θα κρατήσει μέχρι τις 20-21 του μήνα ενώ από εκεί και μετά θα έχουμε πάλι μια περίοδο με άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα Κεντρικά και Βόρεια. Τέλος μετά τις 25-26 του μήνα θα έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας σε επίπεδα 36-38 βαθμούς Κελσίου ενώ ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.
Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι τα θερμά διαστήματα του μήνα θα είναι 3 με 7, 13 με 21 που μέσα σε αυτό το διάστημα θα έχουμε και τις μεγαλύτερες μέγιστες θερμοκρασίες και πιθανόν έναν καύσωνα και τέλος από τις 25 και μετά. Περίοδοι αστάθειας θα έχουμε 7 με 13 και 21 με 23 του μήνα. Ο Μηνάς φαίνεται να είναι ένας θερμός μήνας με απόκλιση της μέσης θερμοκρασία 1,5 με 2 βαθμό πάνω από τα κανονικά επίπεδα ενώ ο υετός φαίνεται να είναι κανονικός για την εποχή 10-20χιλιοστα στα κεντρικά και βόρεια κατά μέσο ορό.

Σχόλια