ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Θερμά Ρεκόρ Θερμοκρασίας Ελλάδας Μαρτίου (1899-2014).

Στην παρούσα ανάρτηση θα αναφέρουμε τα ρεκόρ ανα μήνα από διαφόρους φορείς και θα τονίσουμε την προσωπική μας εκτίμηση για την ορθότητα των τιμών. Έλεγχος metar / synops καθώς και καθε άλλη βιβλιογραφική πηγή μας δίνει μια όσο γίνεται αντικειμενική εικόνα. Είναι αναγκαίο να γίνει αυτό το ξεκαθάρισμα αφού υπάρχουν διαφορετικοί τύποι μετεωρολογικών σταθμών καθώς και πολλοί φορείς που τους υποστηρίζουν. Επίσης λάθη προφανή καθώς και υπερβολές των ΜΜΕ έχουν δώσει λάθος εντύπωση για τις απόλυτα μέγιστες θερμοκρασίες που έχουν σημειωθεί στη χώρα μας.

Η λίστα που θα δοθεί είναι για τις περίπου πρώτες 30 απόλυτα μέγιστες θερμοκρασίες και τους σταθμούς που αυτές σημειώθηκαν καθώς και ο φορέας υποστήριξης. Στην τελευταία και πιο ενδιαφέρουσα στήλη αναλύω την ορθότητα της τιμής μετά από την ανάλυση και έρευνα που έχω κάνει εγώ ο ίδιος σε διάφορες πηγές.



Οπου ΕΑΑ Εθνικο Αστεροσκοπειο Αθηνων , ΕΜΥ Εθνικη Μετεωρολογικη υπηρεσια , ΙΜΣ Ιδιωτικος μετεωρολικος σταθμος., ΜΕΤΕΟΝΕΤ Δικτυο Εθνικου Μετσοβιου Πολυτεχνειου , Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΕΣ : 1) Στατιστικά ΕΜΥ 1955-1997 Κορνάρος.
               2) Ogimet / synops/metar
               3) ΝΟΑΑ synops/metar
               4) http://www.e-kairos.com/
               5) http://penteli.meteo.gr/meteosearch/

Σχόλια