ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Τελική εκτίμηση Κακοκαιρίας 2-3/9/2014.



Με ολα τα διαθεσιμα στοιχεια η κακοκαιρια που ερχεται θα ειναι αξιολογη σε ολο το διαμερισμα της Θεσσαλιας. Η Δυτικη Θεσσαλια θα δεχθει περισσοτερο ποτιστικου τυπου βροχη με καποια καταιγιδα στην αρχη της Τριτης και συνεχιση με ποτιστικη βροχη μεχρι και τα ξημερωματα της Τεταρτης. Η Ανατολικη Θεσσαλια και περισσοτερα τα παραλια και τα παραθαλασσια τμηματα θα δεχθουν καταιγιδες κατα τοπους ισχυρες μεχρι και το βραδακι της Τριτης και στη συνεχεια για λιγες ωρες θα συνεχισει ποτιστικη εξασθενουσα βροχη.

Το υψος βροχης σε τετοιες διαταραχες ειναι μεγαλο σε ολο το διαμερισμα και φαινεται να υπερβαινει τα 15χιλιοστα στη Δυτικη Θεσσαλια και τα 20 στην Ανατολικη. Βεβαια σε ορεινες περιοχες σε ολο το διαμερισμα πιθανον να μετρηθουν και πανω απο 50 χιλιοστα βροχης.

Προσοχη στην εναρξη της κακοκαιριας μιας και ολοι οι δεικτες ασταθειας δινουν νεφη πολυ μεγαλης αναπτυξης ανω των 10 χιλιομετρων υψους που πιθανον να δωσουν και καποιες προσκαιρες χαλαζοπτωσεις κυριως σε ορεινες περιοχες και πεδινες της Μαγνησιας και της Λαρισας.

Την Τεταρτη η ασταθεια θα ειναι μικρη και θα εχουμε μονο τοπικες μπορες και οχι εκτεταμενα φαινομενα. Αυτα δεν μπορουν να προσδιοριστουν χωρικα απο τωρα αλλα δεν φαινεται να ειναι αξιολογα εκτος ισως απο τα ορεινα Χασιων και Ολυμπου.

Τα περιθωρια για μεγαλες αλλαγες ειναι μικρα οποτε θεωρω την παρουσα εκτιμηση τελικη και κοντα στην πραγματικη που θα δουμε την Τριτη και την Τεταρτη.

Σχόλια