Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 26-28.9.2014

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΣΤΑ ΑΡΧΙΚΑ. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΥΚΝΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ 1900μ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ 2200μ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ , 2100μ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 2300μ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΩΣ 5 ΜΠΟΦΟΡ ΑΛΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥΣ 7 ΜΠΟΦΟΡ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟ ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 7-8 ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ 9 ΕΩΣ 21 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 25 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ 16 ΕΩΣ 30 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 29 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ. ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΨΥΧΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΥΦΕΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥΣ 3 ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 25 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 27 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΘΑ ΧΩΡΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΜΕ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΒΑΡΥΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ. ΧΙΟΝΙΑ ΑΡΧΙΚΑ ΣΕ ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 1900μ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΜΕ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΒΟΡΕΙΟΙ 7 ΜΠΟΦΟΡ ΕΝΩ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ ΤΟΠΙΚΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 24 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 23 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ 13 ΕΩΣ 24 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1900μ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ. ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΘΡΥ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ. ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΒΑΡΥΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3-4 ΜΠΟΦΟΡ ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 7  ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 23 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ 13 ΕΩΣ 22 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 22 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΡΟΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΒΟΡΕΙΟΙ 5 ΜΠΟΦΟΡ ΕΝΩ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΡΧΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 ΜΕ 9 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 26 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ 3 ΕΩΣ 25 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 25 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ 9 ΕΩΣ 24 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 13 ΕΩΣ 24 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.Σχόλια