ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Χειμώνας 2014-2015 Ευρωπη.

H εκτίμηση του Accuweather με χάρτες μετά από κείμενα και αναλύσεις που βρήκα στην αγγλική γλώσσα και από χάρτες που είναι μόνο για τα premium μέλη (συνδρομή).
Τονίζω ότι δεν έχω εμπιστοσύνη στις μακροπρόθεσμες αναλύσεις αλλά επειδή τα τελευταία 3 χρόνια υπήρξε σημαντική επιτυχία στην εκτίμηση της Ευρώπης θεωρώ αρκετά σωστό να κάνω την ανάλυση στο pattern που θα επικρατήσει το φετινό χειμώνα στην Ευρώπη και τη χώρα μας. Η σημαντική αποτυχία θα σημάνει και την μη ασχολία μου ξανά με ανάλυση πάνω σε μακροπρόθεσμη του συγκεκριμένου μετεωρολογικού site.

Το βασικό χαρακτηριστικό του φετινού χειμώνα θα είναι η μεταφορά ψύχους μέσω του Σιβηρικού αντικυκλώνας στην Ευρωπαϊκή ήπειρο. Τον Δεκέμβρη χαμηλά από τον Ατλαντικό θα δίνουν μαλακό καιρό και αρκετά βροχερό σε Αγγλία , Νορβηγία , Γαλλία Ισπανία και κατά περιόδους χιονοπτώσεις σε Κεντρική Ευρώπη και Σκανδιναβία. Στην Μεσόγειο βαρομετρικά χαμηλά θα έχουν τροχιά απο δυσμάς προς ανατολάς και θα δίνουν βροχές και καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές ενώ στις βορειοτερες η μάχη μεταξύ υγρών και ζεστών μαζών και κρυων και ξηρων θα έχει αποτέλεσμα σημαντικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα και κατά τόπους και πεδινες οταν η καταβαση του κρυου θα είναι εντονη. Αναμενετα στα Βαλκανια να εχουμε σημαντικές χιονοπτωσεις στα ορεινά τμήματα και καποιες από αυτες θα επηρεασουν και την Ελλαδα.



Τον Ιανουαριο και τον Φεβρουαριο ο Σιβηρικος αντικυκλωνας θα επεκταθει σε μεγαλο μερος της Κεντρικης και Ανατολικης Ευρώπης και κατα περιόδους ψυχρες μαζες θα μεταφερονται σε Ιταλια και Ισπανία με σημαντικές χιονοπτώσεις κατα περιόδους. Αραιοτερες χιονοπτώσεις και στην Αγγλια την Γερμανια και γενικα στην Κεντρική Ευρώπη. Η ζωνη της Μεσογειου και παλι θα δινει χαμηλά απο την Ιβηρικη Χερσονησο μεχρι και την Ελλαδα με αποτελεσμα περισσοτερα χιονια να σημειωθουν και σε πεδινες περιοχές των Βαλκανιων και σε περιοχες της Μαυρης Θαλασσας. Ειναι πιθανον περιοχες της Δυτικης Ρωσιας της Ουκρανιας αλλά ακομα και των Βαλκανιων να έχουν θερμοκρασια 4-5 βαθμους κελσιου κατω απο τα κλιματικα δεδομενα. Συμφωνα με την εκτιμηση επαγγελματων μετεωρολογων που εκπονουν την εκτίμηση Μαδριτη και Αθηνα ειναι πολυ πιθανον να δουνε μερικες χιονοκακοκαιριες.


H εκτίμηση εγινε πάνω στην επισημη εκτίμηση του Accuweather Europe Winter 2014-2015 και στοιχειων του Accuweather professional που είναι για τα premium (συνδρομή) μέλη.

Σχόλια

  1. Βασίλη γεια σου. Αναρωτιέμαι γιατί η συγκεκριμένη εκτίμηση, καθώς και κάποιες άλλες που μοιάζουν με αυτή (πχ ορισμένες των Ιταλών) βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις εποχικές προβλέψεις αμερικάνικου και ευρωπαϊκού. Νόμιζα ότι σε γενικές γραμμές ανεξάρτητα από τη μεθοδολογία όλες οι μακροχρόνιες λαμβάνουν υπόψη τη διακύμανση των περιβόητων δεικτών ΑΟ, ΝΑΟ κλπ (φυσικά όχι μόνο). Θεωρείς ότι η πλήρης ασυμφωνία καθιστά και τις δύο "σχολές" επισφαλείς ή μία μπορεί να θεωρηθεί πιο αξιόπιστη; Τι συνέβη τις προηγούμενες χρονιές ως προς τη συμφωνία των διαφόρων μακροπρόθεσμων;

    Σωτήρης
    Κολωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα Σωτηρη, Μολις αναρρωσα απο ιωση με 40πυρετο και ειδα το μυνημα σου.Καμμια μακροπροθεσμη δεν εχει αξιοπιστια που να μπορει να ειναι χρησιμη για τον πολιτη. Πειραματισμοι γινονται απο ολες τις πλευρες με διαφορους δεικτες αλλα και αναλογικα μοντελα. Οι συγκεκριμενοι δινουν μεγαλυτερη βαση σε ενα αναλογικο μοντελο το οποιο μελετα καποιους μηνες πιο πριν απο τον χειμωνα την εξελιξη των βαρομετρικων συστηματων και ''βλεπει'' πια χρονια ειχε συμβει κατι παρομοιο. Στη συνεχεια αναλογα με τον χειμωνα που ακολουθησε αυτα τα ''παρομοια'' χρονια δινει και την αναλογη συνεχεια για τον φετινο. Αν πχ η περιοδος Σεπεμβριου-Οκτωβριου 2014 ηταν παρομοια με το 2011...Τοτε υπαρχει καποια πιθανοτητα να ακολουθησει ενας χειμωνας σαν τον 2011-2012 με πολλα κρυα και πολλες χιονοπτωσεις στα βαλκανια. Ειδικα οι Ευρωπαιοι ειναι πολυ πισω σε τετοιες μελετες μιας και ακολουθουν το ευαγγελιο τους το ευρωπαικο μοντελο σε οτι και αν δειξει. Εν το μεταξυ επειδη λαβανεται πολυ υπο οψην η θερμανση των τελευταιων χρονων 99 στις 100 χρονιες θα δινει ζεστο χειμωνα. Τουλαχιστον οι ιδιωτικες Μετεωρολογικες υπηρεσιες ειτε Αμερικης ειτε και Ευρωπης ακολουθουν το αναλογικο μοντελο που εχει να δειξει και μερικες επιτυχιες. Τελος οπως ανεφερα και στο κειμενο. Οταν πεσει εξω παταγωδως θα σταματησω να ασχολουμαι και με το συγκεκριμενο σαιτ. Επειδη εκανε καποιες επιτυχιες που μπορει να ειναι και τυχαιες του δινω καποια βαρυτητα σε σχεση με επισημες μετεωρολογικες υπηρεσιες (Αμερικανους και Ευρωπαιους).

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου