ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Εκτίμηση καιρού Νοεμβρίου 2014.

Όπως έχουμε πει και σε προηγούμενα παρόμοια ποστ το ποσοστό επιτυχίας των μακροπρόθεσμων εκτιμήσεων δεν είναι μεγάλο. Παρόλα αυτά μετά από πολλές ερωτήσεις πάνω σε διάφορες αερολογίες sites που έχουν μοναδικό σκοπό το οικονομικό όφελος από τις διαφημίσεις και που είναι πολύ εύκολο να τις εντοπίσετε προσπαθώ να δώσω μια εκτίμηση. Πηγές μου κάποια μοντέλα που τρέχουν μετεωρολογικές υπηρεσίες των Βαλκανίων αλλά και της Πρώην ΕΣΣΔ που δίνουν αρκετά καλή προσέγγιση στις περισσότερες των περιπτώσεων για τον επόμενο μήνα.
Έτσι με βάση τα τελευταία στοιχεία με την είσοδο του Νοέμβριου θα έχουμε βελτιωμένο καιρό με θερμοκρασίες λίγο πάνω από τα κλιματικά. Εδώ να πούμε ότι για το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη 17-21 βαθμοί είναι μια πολύ καλή μέγιστη θερμοκρασία ενώ έχουμε σε βάθος 60ετιας δει μέχρι και 30 βαθμούς σε ηπειρωτικές περιοχές. Πιθανές ημερομηνίες αλλαγής με νοτιάδες και βροχές είναι στις 7-9 Νοέμβρη , στις 14-15 του μήνα ,19-20 του μήνα . Από τις 25 Νοέμβρη φαίνεται να μπαίνουμε σε περίοδο με βροχές και χιόνια στα ορεινά και τα πρώτα χειμερινά κρύα.
Η θερμοκρασία σταδιακά και σιγά σιγά θα πέφτει όλο το μήνα αλλά δείχνει να παραμένει πάνω από τα κλιματικά σχεδόν μέχρι και το τέλος του μήνα.
H εκτίμηση αφορά την Βόρεια Ελλάδα συμπεριλαμβανόμενης της Θεσσαλίας.
Για τον Δεκέμβρη υπάρχει κάποια τάση αλλά δεν είναι δυνατόν να δοθεί καμιά αξία σε στατιστική προσέγγιση για 30-60 ημέρες μετά. Είμαστε εδώ να την δώσουμε μετά τις 15 Νοέμβρη και αν η παρούσα έχει κάποια ικανοποιητική επαλήθευση.

Σχόλια