ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Εκτίμηση για την κακοκαιρία 21-22 Σεπτεμβρη 2015(ανανεωμενη)

2η ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Εχουμε και λεμε...Η συγκλιση παει να γινει σε Θεσσαλια και Βορεια Στερεα απο αυριο μεσημερι και μετα...Φαινομενα και σε Μακεδονια και Θρακη αλλα οσο πιο μακρια απο τα συνορα τοσο το καλυτερο. Πολλα νερα και σε Αττικοβοιωτια που δεν εδειχνε τοσα μεχρι σημερα το πρωι. Ιονιο και Δυτικη χωρα πανω απο 50 χιλιοστα σημερα τη νυχτα με πλημμυρικα φαινομενα κατα τοπους. Απο αυριο μεσημερι και μετα η Θεσσαλια μπαινει σε κοκκινο συναγερμο οπως και η Ανατολικη Στερεα. Για τα θαλασσια τμηματα του ΑΙγαιου(Βορειο Αιγαιο- Χαλκιδικη-Αθως-Δωδεκανησα-Ανατολικο Αιγαιο) δεν εχει αλλαξει κατι σημαντικα. Δευτερα απογευμα και μετα μπαινουν για τα καλα στο παιχνιδι για εντονα και εκει φαινομενα με χαλαζοπτωσεις και πιθανον υδροσιφωνες.
Η Αθηνα θα εχει εντονες βροχες και καταιγιδες αυριο μεσα στην ημερα και στη συνεχεια πιο σπασμενο καιρο(αστατος) με μπορες και καταιγιδες αλλα και με ανοιγματα του καιρου.
Θεσσαλονικη καταιγιδες κατα διαστηματα αυριο μεχρι και το μεσημερι της Τριτης. Αστατος ο καιρος στη συνεχεια με ανοιγματα αλλα σποραδικες μπορες.
Στην Θεσσαλια βροχες μετα τα μεσανυχτα ασθενεις στα Ανατολικα και Σποραδες και αξιολογα στα Δυτικα και την Πινδο. Σταδιακη επιδεινωση απο αυριο το μεσημερι με εντονες καταιγιδες αρχικα και ποτιστικες μπορες απο αργα το βραδυ και κατα τη διαρκεια της Τριτης. Θερμοκρασια μεταξυ 17 και 24 βαθμους κελσιου τις 2 αυτες ημερες. Σποραδες αρκετο νερο καθως και τα Ανατολικα παραλια Νομου Λαρισας και Μαγνησιας τις 2 αυτες ημερες. Θεωρω οτι τα πεδινα μπορουν ανετα να υπερβουν τα 15-25χιλιοστα ενω τα παραλια τμηματα και οι Σποραδες και πανω απο τα 40-50χιλιοστα.
Παμε και στο nowcast για νεοτερα σε οτι αφορα την τροχια του χαμηλου και τις τυχον διαφοροποιησεις.


1η  Εκτιμηση κατανομης φαινομενων για Δευτερα και Τριτη 21-22/9 στη χωρα μας.

Σχόλια