Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 20-22.11.2015.Θυελλωδεις νοτιαδες και επιλεκτικες βροχες.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΑΡΧΙΚΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΛΙΓΕΣ ΒΡΟΧΕΣ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΜΙΧΛΕΣ ΣΕ ΕΣΩΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΛΙΜΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3-4ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΝΟΤΙΟΥΣ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΥΣ 5ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ 4 ΕΩΣ 24ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ 14 ΕΩΣ 24ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΑΛΛΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΨΙΧΑΜΕΣ Η ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΒΡΟΧΕΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΜΙΧΛΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΛΙΜΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 22 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 22 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΤΗΝ  ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ Ή ΨΙΧΑΛΕΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ. ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΑΣΘΕΝΗ ΒΡΟΧΗ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ 6ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 7 ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ 8 ΜΠΟΦΟΡ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ 6ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ 4 ΕΩΣ 24 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 26 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ 30-40% ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΗ ΒΡΟΧΗ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ 6ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΥΨΗΛΗ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ 9 ΕΩΣ 22 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 22ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΠΙΘΑΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΣΚΟΝΗΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΕ ΛΑΣΠΟΒΡΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 8 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ 9 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΑ 6-7ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 22 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 25ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 24ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΠΟΡΕΣ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΣΚΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ 6-7 ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΑΠΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΒΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 23ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 24 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 13 ΕΩΣ 23ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

Σχόλια