ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Εκτιμήση για την περιόδο της Πρωτοχρονιάς.

Τελευταια νεα...
-
Καλοκαιρια μεχρι και τις 29/12 στη χωρα με τοπικες ομιχλες σε εσωκλειστες περιοχες και παγετο νωρις το βραδυ σε κλασικες πεδινες και ημιπεδινες περιοχες οπως Λαρισα,Τριπολη, Ιωαννινα, Δυτικη Μακεδονια. Ηλιοφανεια και λιγες νεφωσεις στη χωρα με μεγιστες θερμοκρασιες 14-15 βαθμους στα βορεια και 17-20 στα νοτια τμηματα.
-
Αλλαγη του καιρου απο το μεσημερι της 30/12 Τεταρτη με συννεφια στην Ηπειρωτικη χωρα και καποια φαινομενα στην Ανατολικη χωρα απο την Κατερινη εως την Σπαρτη και ασθενεις χιονοπτωσεις σε περιοχες απο τα 800-1000μ και πανω. Ο καιρος που θα επικρατησει θα ειναι ο καιρος Βορειου ρευματος με υγρασια στα κατωτερα επιπεδα της ατμοσφαιρας χωρις ιδιατερη υποστηριξη πανω απο τα 800hpa.(2000μετρα υψομετρο). Στη Θεσσαλια τοπικες βροχες ασθενεις κατα τοπους και χιονακι σε ορεινα και αργοτερα και ημιορεινα τμηματα (700μ).
-
Μεγαλη διχογνωμια για την 31η Δεκεμβρη (144ωρες προγνωσης) με την πιο πιθανη εξελιξη(60%) να ειναι να συνεχιστουν τα ασθενη κατα τοπους φαινομενα σε ολη την Ηπειρωτικη χωρα. Ασθενεις βροχες σε πεδινες περιοχες και χιονοπτωσεις σταδιακα και σε πεδινα τμηματα της Δυτικης Κεντρικης Μακεδονιας , Θεσσαλιας και Βορειας Στερεας και σε ημιορεινα Πελοπ/σου. Οσο πιο προσημενες στο Ανατολικο ρευμα περιοχες τοσο πιο αξιολογα τα φαινομενα. Υπαρχει ενα σεναριο που συνεχως ανεβαινει σε πιθανοτητες αλλα ακομα ειναι κοντα στο 15% για δημιουργια χαμηλου στο Ιονιο με αποτελεσμα οι χιονοπτωσεις να ενταθουν για καποιες ωρες. Τελος υπαρχει και ενα 25%(μειουμενο συνεχως ποσοστο) ειτε για πολυ δυτικη πορεια της ψυχρης εισβολης ειτε για πορεια προς την Τουρκια και Κυπρο δηλαδη ΧΩΡΙΣ επιπτωση σοβαρη στη χωρα μας.
-
Περιττο να πω οτι απο εκει και μετα δεν υπαρχει καμμια ταση διαμορφωμενη. Υπαρχουν ολα τα σεναρια ανοιχτα απο εναν καλο καιρο εως και μια πολυ ισχυρη ψυχρη εισβολη με πολυ μεγαλη παγωνια. Θα τα πουμε μερα με τη μερα.
Καλο βραδυ σε ολους...
Αυριον τα σπουδαια ή οχι...

Σχόλια